BENFIKOVIĆI SLAVE: Benfika uzela 33. titulu, Srbi obeležili sezonu

Gotovo je

BENFIKOVIĆI SLAVE: Benfika uzela 33. titulu, Srbi obeležili sezonu

Fudbal -
Osim Filipa Đuričića i Lazara Markovića u osvajanju titule lisabonskog tima učestvovali su i Ljubomir Fejsa i Miralem Sulejmani koji nisu bili u sastavu na ovom meču, kao i Nemanja Matić koji je tokom sezone prešao u Čelsi

Fudbaleri Benfike pobedili su Oljanense sa 2:0 i osvojili rekordnu 33. titulu prvaka Portugala pošto dva kola pre kraja imaju sedam bodova više od Sportinga.

Lima je sa dva gola u tri minuta (57. i 60.) doneo pobedu Benfiki, a sa klupe su ušli reprezentativci Srbije Filip Đuričić i Lazar Marković. Osim Đuričića i Markovića u osvajanju titule lisabonskog tima učestvovali su i Ljubomir Fejsa i Miralem Sulejmani koji nisu bili u sastavu na ovom meču, kao i Nemanja Matić koji je tokom sezone prešao u Čelsi. Najviše mečeva odigrao je Lazar Marković (24) uz postignutih pet golova ove sezone. Fejsa je odigrao 16 utakmica, Filip Đuričić osam, a Miralem Sulejmani 10 uz jedan gol.

Ipak najdirljiviji momenat na meču, desio se kada je Lima svojim drugim golom na meču, osigurao ostanak bodova u Lisabonu, ceo Luž je skandirao ime legendarnog Euzebija, koji je nedavnio preminuo.

Benfika do kraja sezone ima šansu da osvoji još tri trofeja. U Liga kupu igraju polufinale sa Portom, u finalu kupa se sastaju sa Rio Aveom, a u polufinalu Lige Evrope igraju dvomeč protiv Juventusa.

http://www.youtube.com/watch?v=xM7eMBjbUfA
http://www.youtube.com/watch?v=TdLgZTENiyc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track