Benteke i Vicel razbili Orlove

Crveni Đavoli u akciji

Benteke i Vicel razbili Orlove

Fudbal -
Belgija slavi trijumf nad našim timom kao najvažniji za plasman na Mundijal u Brazilu

Moćna ekipa.Belgija slavi Kristijana Bentekea. Visoki i snažni tamnoputi centarfor Belgije bio je nerešiva enigma za štopere Srbije Biševca i Nastasića. Prvi strelac za „crvene đavole“ i član Aston Vile ubeđen je da će gol u Beogradu biti prekretnica u njegovoj karijeri.- Gol protiv Srbije je najvažniji u mojoj karijeri! Mislim da ću sada igrati još bolje. Bio je to veoma vredan gol za Belgiju jer je Srbija do tada bila bolja. Presrećan sam zbog svega jer je na meni bio veliki pritisak pre početka utakmice - rekao je Benteke (22), rođen u Kongu.Belgijski fudbalski reprezentativac Aksel Vicel (23) bio je jedan od najboljih igrača svog tima u meču protiv Srbije. Momak koji je pre mesec dana potpisao za ruski Zenit za neverovatnih 46 miliona evra bio je nepremostiva prepreka za vezni red „orlova“.- Dobro smo se branili protiv Srbije. Dobili smo bitku na sredini terena, što nam je omogućilo da ih napadnemo iz kontri. Tako smo i dali sva tri gola. Moram reći da smo imali mnogo sreće u prvih 20 minuta utakmice, kada Srbi nisu uspeli da materijalizuju svoje šanse - rekao je Vicel.Selektor Belgije Mark Vilmots pohvalio je igru svog tima, posebno Kristijana Bentekea, koji je odmenio povređenog centarfora Romulua Lukakua, i Aksela Vicela, koji je odlično popunio rupu u veznom redu zbog izostanka Maruana Felainija.

Vicel pokazao šta znači „radilica“ na terenu
Vicel pokazao šta znači „radilica“ na terenu

Kompani: Srbi su videli lavoveDefanzivac Mančester sitija Vinsent Kompani (26) lako je izdržavao duele s jalovim srpskim napadačima.- Protiv Srbije smo igrali kao lavovi, a to je mentalitet koji će nas odvesti na Mundijal. Naš napadač Benteke odigrao je izuzetno. Dobili smo Srbe na njihovom terenu, što je velika stvar - rekao je Kompani.

Grupa ASrbija - Belgija0:3 (0:1)Makedonija - Hrvatska1:2 (1:1)Vels - Škotska2:1 (0:1)1. Belgija32106:172. Hrvatska32104:273. Srbija31116:444. Vels31023:935. Škotska30212:326. Makedonija30122:41Naredni mečevi (16.10): Hrvatska - Vels, Makedonija - Srbija, Belgija - Škotska

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track