BEOGRAD: 5 povređenih u udesima
Foto: Dragan Kadić

Hitna pomoć

BEOGRAD: 5 povređenih u udesima

Beograd -
Najteže povrede zadobila je devojka stara oko 23 godine, koja je kao pešak oborena u Borskoj ulici i sa prelomom desne potkolenice i razderotinom čela prevezena je na VMA

BEOGRAD - Tokom noći u Beogradu se dogodilo pet saobraćajnih udesa u kojima je pet osoba povređeno, izjavila je jutros portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Devojka stara oko 23 godine, pešak, oborena je oko 19.35 časova u Borskoj 5 i sa prelomom desne potkolenice i razderotinom čela prevezena je na VMA, rekla je Macura.

Žena stara oko 30 godina u sudaru oko 21.20 časova na uglu ulica Milutina Milankovića i Antifašističke borbe kod "Buvljaka" zadobila je povredu glave i istezanje vrata, a prevezena je na VMA, istakla je portparol Hitne pomoći.

Ženska osoba stara oko 28 godina u udesu oko 20.50 časova na uglu ulica Vojislava Ilića i Svetozara Radojčića zadobila je povrede glave i vrata, a prevezena je na VMA, rekla je Macura.

Muškarac star oko 39 godina je u udesu oko 19.20 časova u Ulici Patrijarha Dimitrija kod železničke stanice zadobio istegnuće vrata, a prevezen je na VMA, kazala je portparol Hitne pomoći.

Mladić star oko 21 godinu, motociklista, oboren je oko 20.55 časova na kružnom toku u delu između ulica Maksima Gorkog i Krunske i zadobio je povredu desne potkolenice, ali je posle ukazane pomoći, odbio dalji lekarski tretman, objasnila je Macura.

Hitna pomoć je tokom noći u Beogradu obavila 90 intervencija od kojih 16 na javnim mestima, a za protekla 24 sata ukupno 232 intervencija od kojih 91 na javnim mestima, precizirala je Macura.Lekarima su se najčešće obraćali astmatičari, srčani i psihijatrijski bolesnici i osobe sa neregulisanom hipertenzijom, dodala je Macura.Portparol Hitne pomoći je savetovala oprez u saobraćaju, nošenje adekvatne odeće, obuće i kišobrana, uzimanje toplih napitaka i upozorila da je potrebno čuvati se nazeba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track