BEOGRAD: JP Gradsko stambeno tradicionalno dodelilo nagrade školarcima
Foto: JP Gradsko Stambeno

Likovni konkurs "Moj lift iz mašte"

BEOGRAD: JP Gradsko stambeno tradicionalno dodelilo nagrade školarcima

Beograd -
Dvanaest radova koji će se naći na kalendaru JP „Gradsko stambeno“ za 2014. godinu svojim glasovima izabrali su građani putem internet stranice ovog preduzeća

Naslovna gradsko stambeno

BEOGRAD - JP „Gradsko stambeno“ dana 24.12.2013. godine je organizovalo u Svečanoj sali Skupštine grada Beograda izložbu i svečanu dodelu nagrada mališanima koji su pobedili na dečijem likovnom konkursu ovog preduzeća na temu „Moj lift iz mašte“.

Javno preduzeće „Gradsko stambeno“ u oktobru ove godine raspisalo je dečiji likovni konkurs za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola iz Beograda. Na adresu „Stambenog“ pristiglo je više od 1.300 radova iz čak 42 osnovne škole, a stručni žiri izdvojio je pedeset najboljih.

Dvanaest radova koji će se naći na kalendaru JP „Gradsko stambeno“ za 2014. godinu svojim glasovima izabrali su građani putem internet stranice ovog preduzeća.

Vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća „Gradsko stambeno“ Veselin Marković, rekao je da je bezbednost dece na prvom mestu, te da će „Stambeno“ nastaviti da sprovodi edkativne akcije u beogradskim osnovnim školama.

Foto: JP Gradsko stambeno
Foto: JP Gradsko stambeno

„Veoma nas raduje i predstavlja nam dodatni vetar u leđa, zalaganje nastavnika i roditelja koji zajedno sa svojom decom uče o pravilima ponašanja u liftu i ponašanju u stambenim zgradama. Prethodne dve godine nije zabeležen ni jedan slučaj povređivanja deteta u liftu. Sigurnost i bezbednost najmlađih Beograđana mora biti prioritet svih nas“, istakao je Marković.

Prvo mesto na Dečijem likovnom konkursu osvojila je Lea Balaževski, II/1 iz OŠ “Gornja Varoš“, drugo mesto: Anastasija Đorđević I/3 iz O.Š „Milan Đ. Milićević“ dok je treće mesto zauzeo Bojan Jakovljević, učenik II/4 iz Osnovne škole „Drinka Pavlović“.

Osnovnoj školi „Lazar Savatić“ dodeljena je posebna nagrada za najvrednije školarce koji su poslali najveći broj radova, i time osvojili izvođenje pozorišne predstave „Priča o čaroliji“. Glumci teatra „Talija“ posetiće školarce O.Š „Lazar Savatić“ u četvrtak 26.12.2013. god i izvesti predstavu.

Pobednike Dečijeg likovnog konkursa zajedno sa svojim nastavnicima i roditeljima obradovala je Vila Liftila sa svojim drugarima iz predstave „Lift nije igračka“ koja je izvedena u Skupštini grada.

Foto: JP Gradsko stambeno
Foto: JP Gradsko stambeno

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track