BEOGRADU PRETI KATASTROFA:  Blokirana deponija u Vinči, smeće se gomila na ulicama!
Foto: Fonet

Gradska čistoća u problemu

BEOGRADU PRETI KATASTROFA: Blokirana deponija u Vinči, smeće se gomila na ulicama!

Beograd -
Grad Beograd je do sada imao više desetina hiljada evra vanrednih troškova zbog blokade ulaska u deponiju Vinča što zbog vanrednog prevoza na druge deponije, što zbog izgradnje alteranativnih prilaza toj deponiji

BEOGRAD - Radnici Javno komunalnog preduzeća "Gradska čistoća” vanrednim radom tokom noći uspeli su da isprazne oko polovine kontejnera u gradu, ali direktor tog preduzeća Siniša Lazarević upozorava da ukoliko se nastavi blokada deponije Vinča, Beograd se može suočiti sa katastrofom.

Lazarević rekao je da očekuje da će, uz maksimalne napore, radeći čitave noći, uspeti do jutra da uklone veći deo preostalog otpada, navodi direktor ovog preduzeća Siniša Lazarević.

" Nismo trajno rešili problem odlaganja smeća nastalog zbog bokade ulaska u deponiju Vinča, jer su deponije u Lazarevcu, Obrenovcu i Pančevu koje delom sada koristimo za skladištenje otpada, već popunjene", rekao je on.

Prema njegovim rečima grad Beograd je do sada imao više desetina hiljada evra vanrednih troškova zbog blokade ulaska u deponiju Vinča što zbog vanrednog prevoza na druge deponije, što zbog izgradnje alteranativnih prilaza toj deponiji.

"Postavlja se pitanje da li milion i po građana Beograda treba da trpi i plaća ovu štetu zato što nekoliko desetina ljudi protestuje. Apelujem na sve nadležne da se hitno oslobodi ulaz u deponiju, kako bi radnici JKP Gradska čistoća mogli da urade svoj posao i očiste grad od smeća koje se već danima taloži", poručio je on.

Lazarević je ponovio da niko nema pravo da radi zaštite svog interesa ugrožava interese čitavog grada i da kao taoce drži svoje sugrađane.

Gradska čistoća se izvinjava Beograđanima zbog nastalih neprijatnosti, rekao je Lazarević i dodao da su radnici tog preduzeća spremni da, čim se ulaz u Vinču odblokira, u najkraćem roku normalizuju stanje u gradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track