Beriša fejsbuči: Ljut na Beograd zbog spomenika

Puna usta optužbi

Beriša fejsbuči: Ljut na Beograd zbog spomenika

Planeta -
Optuživši Beograd za albanofobiju, Albancima na jugu Srbije poručio i da će "učiniti sve u međunarodnim institucijama kako bi se sprečio teror nad Albancima"

TIRANA - Premijer Albanije Salji Beriša poručio je na svom Fejsbuk profilu da je čin uklanjanja spomenika, kako je rekao, "junacima iz Preševske doline" - dokaz "albanofobije koji predstavlja zvaničnu politiku Beograda prema Albancima".Ovaj čin, prema rečima Beriše, dokazuje da je ujedinjenje albanskog naroda od presudnog značaja ne samo za njegovu budućnost, već i za, kako je rekao, oslobođenje "naših suseda od neizvesnosti albanofobije".Beriša je izrazio punu podršku građanima i političkim liderima Preševa apelujući da ne podležu provokacijama i da zadrže hladnokrvnost pred, kako je naveo, "policijskim terorom koji sprovodi Beograd".

On je Albancima na jugu Srbije poručio i da će učiniti sve u međunarodnim institucijama kako bi se sprečio "teror nad Albancima".

I novi albanski pokret (LSHR) osudio je danas uklanjanje spomenika u Preševu posvećenog, kako se navodi, "albanskim herojima koji su se borili protiv režima Slobodana Miloševića".

Iz tog pokreta su saopštili da je reč o "nasilnom aktu srpskih vlasti".

"Ovo je još jedan dokaz da se beogradske političke vlasti nisu napustile svoje rasističke stavove prema Albancima", navodi se u saopštenju, prenela je ATA.

LSHR se pridružio pozivu albanske vlade lokalnim vlastima i građanima takozvane Preševske doline da pokažu zrelost i ostanu mirni protiv "srpskog terora".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track