BEZ KORPE MEĐU DECU: Rotvajler napao malu Dejanu na igralištu
Foto: Kurir

Nemili događaj u naselju Šangaj

BEZ KORPE MEĐU DECU: Rotvajler napao malu Dejanu na igralištu

Srbija -
Pas je devojčicu (6) izgrebao po leđima i ujeo za ruku. Slučaj je prijavljen komunalnoj inspekciji i policiji

NOVI SAD - Rotvajler, kojeg su vlasnici doveli na dečje igralište bez zaštitne korpe, napao je šestogodišnju devojčicu Dejanu Pavlović u novosadskom naselju Šangaj.

Pas je devojčicu izgrebao po leđima i ujeo za ruku. Slučaj je prijavljen Komunalnoj inspekciji, kao i policiji koja će utvrditi sve detalje incidenta. "Kada prikupimo sve informacije, uključujući izjave osumnjičenog, oštećenih i svedoka, kao i lekarski nalaz, protiv vlasnika psa biće podneta krivična prijava za delo koje je nadležni tužilac kvalifikovao kao izazivanje opšte opasnosti", kaže Mileva Tomić, portparolka novosadske policije.

Dejanina majka Marijana, kaže da je i dalje u šoku. "Ćerkica mi je ispričala da je na igralištu bilo desetak dece kada su komšinica, njen suprug i njihova ćerka došli sa psom. Seli su na klupu i držali su ga na povocu. Deca su se tu igrala, dobacivala se loptom i u jednom trenutku lopta je odletela prema psu", kaće ona i dodaje da je njena ćerka tada potrčala da uzme loptu. "Kako mi je Dejana rekla, u tom trenutku pas se otrgao i skočio na nju. Najpre ju je izgrebao po leđima, a zatim je ujeo za ruku. Ona je pala na zemlju, počela da plače i vrišti. Vlasnica ga je odvukla od Dejane, polila joj je ranu vodom, rekla da to nije ništa i otišla kući. Ostavila je moju ćerku da leži na igralištu, nije joj čak ni pomogla da dođe kući. Druga deca koja su bila tu su je dovela", kaže majka.

U Urgentnom centru Dejani su ustanovljene ogrebotine na leđima i ujed na desnoj nadlaktici, a u Pasterovom zavodu je dobila vakcinu protiv tetanusa.

Vlasnica psa: Svakome može da se desi

Valentina Đerđ, vlasnica psa, kaže da nije njena krivica što je devojčica napadnuta. "Decu sam nekoliko puta opomenula da ne prilaze psu, ne znam zašto mu se ona približila. Inače mu stavljamo korpu, ali tada je bio bez nje. Svakome to može da se desi i šta ja sada da radim?", kaže ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track