BEZDUŠNA DOKTORKA: Iskrvario na smrt jer mu nisu poslali sanitet

Nezapamćena tragedija u Svrljigu

BEZDUŠNA DOKTORKA: Iskrvario na smrt jer mu nisu poslali sanitet

Društvo -
Nedeljko Samardžić umro dok ga je žena pešice vodila do bolnice zbog krvarenja rane na vratu, jer je doktorka odbila da mu pošalje kola bez knjižice

NIŠ - I pas sa ulice ugine humanije nego što je ovaj čovek preminuo.Prava drama sa tragičnim krajem nedavno se odigrala u Svrljigu, nadomak Doma zdravlja „Dr Ljubinko Đorđević“. Nedeljko Samardžić (63) je do smrti iskrvario na ženinim rukama jer se lekari nisu udostojili da mu pomognu. Krvavi tragovi- Suprug je od 2011. godine imao tri operacije od karcinoma na grlu i vidno se oporavio. Išao je u ribolov, igrao košarku... Tog jutra trebalo je da odemo u Niš na kontrolu. Iznenada, oko 6 ujutru prokrvarila mu je rana na vratu. Odmah sam pokušala da telefonom pozovem lekara, ali niko se nije javljao, pa sam krenula pešice da zatražim pomoć u domu zdravlja, udaljenom oko 300 metara od naše kuće. Zatekla sam dežurnu ekipu i zamolila dr Snežanu Spasojević Petrović da hitno pođe sa mnom i pomogne Nedeljku - u dahu je ispričala Slavica Samardžić, supruga preminulog Nedeljka.Doktorka joj je rekla da ne sme da napusti radno mesto, zbog čega je Slavica zamolila da pošalje sanitet.- Tada mi je zatražila zdravstvenu knjižicu, iako svi u Domu zdravlja znaju za Nedeljkovu bolest i da je stalni pacijent. Rekla sam da sam skočila poluodevena iz kreveta i da u žurbi nisam ponela knjižicu. „Onda ništa. Bez knjižice ne mogu da dam nalog za sanitet. Uostalom niste daleko, dovedi ga“, rekla mi je na kraju doktorka - priča ojađena žena.Od kuće Samardžićevih do Doma zdravlja na trotoaru je ostao krvavi trag. Slavica je stavila Nedeljku peškir na vrat i povela ga pešice, posrćući pod teretom čoveka koji je već počeo da pada u komu. Pre toga joj je samo rekao: „Nisam zaslužio da mi doktorka ne pomogne dok umirem“.Stigao polumrtav- Kad sam ga dovela do ulaza, bio je polumrtav. Videvši nas okrvavljene, priskočila je druga doktorka i pozvala kolegu. Međutim, za Nedeljka je bilo kasno. Ubrzo su konstatovali da je mrtav. Čula sam da je doktorka Snežana rekla da nije verovala da je tako hitno - kroz suze priča Slavica.Nad potočićem krvi od njegove kuće do doma zdravlja Svrljižani su se tog dana zgražavali, osuđujući postupak neodgovorne doktorke, koja nije želela da daje izjavu za novine.

Ovde je Nedeljko pao... Ulaz u Dom zdravlja
Ovde je Nedeljko pao... Ulaz u Dom zdravlja

Neutešna supruga... Slavica Samardžić pokazuje nalaz
Neutešna supruga... Slavica Samardžić pokazuje nalaz

Direktor Doma zdravlja DOKTORKA JE KRIVA!Direktor Doma zdravlja dr Dragan Budimirović rekao je da je doktorka odgovorna!- Ona nije postupila po pravilima službe. Nemamo uobičajenu Hitnu pomoć, ali tokom noći do 7 ujutro dežura ekipa za hitne slučajeve. U takvim prilikama lekar je dužan da ode na teren ili da pošalje sestru sanitetom. Istovremeno se aktivira druga ekipa, koja je u pripravnosti da pokriva Dom zdravlja. Zašto doktorka nije tako postupila, ne znam. Čuo sam da je čovek umro, poznavao sam ga, ali niko me nije obavestio pod kojim je to okolnostima bilo - rekao je doktor Budimirović i istakao da je doktorka suspendovana, da je pokrenut disciplinski postupak i da su zatražene izjave od svih koji su kobnog dana bili prisutni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track