BIA UPOZORAVA: Crni scenario sprema se na jesen, planiraju se nemiri da se svrgne vlast
Foto: Marina Lopičić

Vlada Srbije obaveštena

BIA UPOZORAVA: Crni scenario sprema se na jesen, planiraju se nemiri da se svrgne vlast

Politika -
Prema saznanjima Službe, tajkuni, stranci i ekstremisti planiraju da najkasnije na jesen u Srbiji izazovu "spontane" nemire koji bi doveli do sukoba i nasilne promene vlasti

BEOGRAD - Bezbednosno-informativna agencija dostavila je nedavno najvišim državnim rukovodiocima izveštaj u kojem se upozorava da postoji plan za izazivanje nemira u Srbiji.

Pozivajući se na neimenovane izvore u tom izveštaju stoji upozorenje da "tajkuni, stranci i ekstremisti planiraju da najkasnije na jesen u Srbiji izazovu "spontane" nemire koji bi doveli do sukoba i nasilne promene vlasti".

Prema tim navodima, "operativci BIA imaju dokaze da se u Srbiji s više strana sprema "crni scenario". "Ne radi se tu o jednoj velikoj zavereničkoj grupi, već o više njih koji imaju zajednički interes. Oni žarko žele da ova vlast, koja će pobediti i na izborima 16. marta, što pre bude srušena.

Tajkuni, od kojih je Mišković samo jedan, spremni su da plate koliko god treba, neke strane službe bi rado ponovo videle Srbiju na kolenima, a domaći politički ekstremisti jedva čekaju novi Peti oktobar", naveo je taj izvor. Ističući da je "ovo jako opasna situacija", dodao je da je "procena ekstremista da će na jesen 2014. sazreti situacija za široki socijalni bunt".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track