BIĆE SUPER SEZONA: Novak grabi ka 1. mestu
Foto: Reuters

Srpski teniser želi da se ponovi sjajna 2011.

BIĆE SUPER SEZONA: Novak grabi ka 1. mestu

Tenis -
Na redu turniri u Monte Karlu, Madridu, Rimu i grend slem u Parizu. Rafael Nadal na šljaci brani 5.100, a Đoković samo 1.910 bodova

Novi duel u Monaku.Najbolji srpski teniser Novak Đoković, posle trijumfa u Indijan Velsu i Majamiju, smanjio je zaostatak za vodećim Rafaelom Nadalom i sad je na 1.920 bodova od prvog mesta na ATP listi. Nole je u nedelju na Floridi odigrao perfektan meč u finalu, savladavši Španca rezultatom 6:3, 6:3.Novak Đoković je ponovo u šampionskom ritmu i nastavlja da topi prednost Rafaela Nadala na ATP listi. Sjajnu formu iz Indijan Velsa Nole je demonstrirao i u Majamiju, pa je tako, osim Rodžeru Federeru (3:6, 6:3, 7:6), skalp uzeo i Rafi Nadalu. Srbin je na impresivan način uzeo oba turnira iz serije Masters 1000 i najavio lov na Španca u nastavku sezone, koja će biti igrana na Nadalovom domaćem terenu - šljaci.Serija NadalaZa dve nedelje, tačnije 13. aprila, počinje masters turnir u Monte Karlu, gde Novak Đoković brani titulu. Do prošle godine Nadal je imao osam uzastopnih titula, a onda ga je zaustavio Nole. Sledeći okršaj na šljaci između dvojice najboljih mogao bi se desiti za nešto manje od mesec dana u Madridu, gde Nadal brani titulu.Odluka na Rolan GarosuTu je i masters u Rimu, a sezona na šljaci biće zatvorena na Rolan Garosu 25. maja, kada počinje drugi grend slem turnir u sezoni. Baš u Parizu Novak Đoković imaće najviše motiva jer mu je to jedini grend slem koji nema u svojoj kolekciji. Zanimljivo je da na šljaci Nadal brani 5.100, a Đoković samo 1.910 bodova.- Nadam da će ova godina biti kao i 2011. Sledeći turnir je u Monte Karlu, gde živim poslednjih šest-sedam godina. Osvojio sam ga prošle sezone i nadam se da ove mogu da budem dobar na šljaci - kaže Đoković.

Loža u Monte KarluPOVRATAK BORISA BEKERANovakov trener Boris Beker nije bio u SAD.- Boris je operisao kukove i nije mogao da dođe u Majami, pa je Marjan ostao sa mnom. Mnogo puta sam rekao da on meni nije samo trener već i veliki prijatelj. Poznaje me bolje od Borisa, s kojim sam tek počeo da sarađujem, ali s kojim imam sjajnu komunikaciju. Radujem se što ću opet videti Borisa - kaže Nole.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track