Biljana Srbljanović: Čemu hejt na Vučića, jel on zaustavio glasače DS i LDP...
Foto: Dragana Udovicic

Inspirisali je izbori

Biljana Srbljanović: Čemu hejt na Vučića, jel on zaustavio glasače DS i LDP...

Politika -
Ne kapiram čemu ljutnja što je Vučić preuzeo pro-EU politiku? Najbolje da mu vi odredite šta sme da radi, da bi ga pobedili, navodi spisateljica

Biljana Srbljanović i večeras je aktivna na Tviteru. Glavna tema - izbori. Srbljanović nema razumevanja za sve kojima nisu po volji izborni rezultati, a u tvitovima najčešće pominje Aleksandra Vučića i politiku, kako pobednika tako i gubitnika izbora.

- Ne kapiram šta je Vučić kriv što bivši glasači DS i LDP nisu izašli? Šta ih je, ubedio Kurirom? Ma daj. Ubedili su ih sami. Ja stvarno ne kapiram ovoliki hejt na Vučića? Pa nije on glasao za sebe - piše Srbljanović koja se dohvatila i pitanja evrointegracija...

- Ne kapiram čemu ljutnja što je Vučić preuzeo pro-EU politiku? Najbolje da mu vi odredite šta sme da radi, da bi ga pobedili. Četiri noge spoljne politike, ignorisanje političke pozadine, Kosovo ovo ono, rukovao sam se/nisam se rukovao. "Ne može to besplatno". Da li bi bilo lakše da je Vučić dobio sa sigurna kuća za Mladića politikom? Uzgred Srbija je i bila sigurna kuća za Mladića dugi niz DS godina - dodaje spisateljica, koja ne smatra da je bilo neregularnosti na glasanju.

- Izbore nije ukrao, a glasači nisu takvi postali preko noći: to se godinama urušavalo, potcenjivalo, ponižavalo, preziralo - zaključuje ona i dodaje da joj ne pada na pamet da brani Vučića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track