BILO JE DOSTA: Siniša, odlazi odmah
Foto: Marina Lopičić

Traži se naslednik selektor Orlova najneuspešniji u istoriji

BILO JE DOSTA: Siniša, odlazi odmah

Fudbal -
Ruina od ekipe Čak četiri poraza u kvalifikacijama nisu dovoljan razlog Mihajloviću da sam podnese ostavku

Igralo se dete zvečkom i razbilo je kad mu je dosadila.Ostvarivši čak četiri poraza u kvalifikacionom ciklusu za odlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine Siniša Mihajlović postao je najneuspešniji selektor u istoriji našeg fudbala. Najgori, a uprkos tome planira da ostane do kraja ugovora znajući da u FSS ne postoji raspoloženje za prevremeni raskid saradnje koji povlači isplatu svih plata do poslednjeg centa.Mihajlović će jednog dana ostaviti ruinu za sobom. Tim bez samopouzdanja, igre, rešenja na najosetljivijim pozicijama u veznom redu. Obeležio je mandat čudnim izborom kandidata za mečeve, iznenađujućim sastavima, iz kojih su po pravilu „iznenađenja“ ispadala posle jedne neuspešne upotrebe. Iz svega proističe da se na reprezentaciji vršio Mihajlovićev eksperiment, koji će njemu možda koristiti u trenerskom sazrevanju, ali od kojeg su štetu doživeli srpski navijači, igrači od kojih je napravio gubitnike, kasa FSS...Težak posao očekuje i njegovog naslednika. Mihajlović je mandat, u skladu s očekivanjima, započeo otvaranjem konflikta. Eliminisan je Adem Ljajić zbog spora oko kodeksa koji je propisivao pevanje himne, a Nemanju Matića nije udostojio pravom prilikom da pokaže koliko može na terenu. Novi selektor moraće da vrati dvojicu igrača i iz temelja promeni taktiku jer je aktuelni strateg „orlova“ pokazao kako ne treba.

Neću da odemPosle poraza u Briselu od Belgije (1:2) „orlovima“ je ostala još jedino nada da pobede preostale tri utakmice i da Hrvatska izgubi isto toliko do kraja kvalifikacija, pa da odlučuje gol-razlika. Zato Mihajlović ne razmišlja o ostavci.- Rekao sam da ostajem do decembra. Meni je čast, srećan sam i ponosan što sam selektor Srbije - objasnio je Mihajlović.

Još tri mečaFudbalerima Srbije ostale su još tri utakmice do kraja kvalifikacija za SP u Brazilu 2014. godine. Prva naredna utakmica je 6. septembra, protiv Hrvatske u Beogradu. „Orlovi“ četiri dana kasnije igraju u Velsu, a onda 15. oktobra u goste dolazi Makedonija. Hrvatima predstoji gostovanje u Srbiji, pa im u Zagreb stiže Belgija, a potom putuju u Škotsku.

Svi minusi♦ Sastavljanje kodeksa ponašanja♦ Nedoslednost u izboru igrača♦ Timovi bez špic igrača♦ Eliminacija Adema Ljajića♦ Ignorisanje Nemanje Matića♦ Lansirao Mijailovića, a posle ga zaboravio♦ Javna prozivka Ivanovića i Kolarova♦ Izbacivanje Ivanovića iz tima za meč s Makedonijom♦ Oduzeo nekoliko igrača reprezentaciji U21 pred baraž meč za EP s Englezima♦ Željko Brkić, Alen Stevanović i Ivan Radovanović u timu protiv Hrvatske

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track