Bivši gradonačelnik Kraljeva prešao iz DS u LDP

Prirodan izbor

Bivši gradonačelnik Kraljeva prešao iz DS u LDP

Srbija -
Ljubiša Simović je ranije bio lokalni funkcioner DS, na mesto gradonačelnika Kraljeva bio je izabran u martu 2009, a sada u kraljevačkom Narodnom muzeju radi kao muzejski savetnik

KRALJEVO - Bivši gradonačelnik Kraljeva i lokalni funkcioner Demokratske stranke Ljubiša Simović pristupio je Liberalno demokratskoj partiji, saopštio je danas LDP.

Simović je ranije bio lokalni funkcioner DS, na mesto gradonačelnika Kraljeva bio je izabran u martu 2009, a sada u kraljevačkom Narodnom muzeju radi kao muzejski savetnik, navodi se u saopštenju.

"Liberalno demokratska partija je moj prirodan izbor. To je stranka koju od osnivanja prati doslednost u politici i programu", rekao je Simović i dodao da su evropske ideje u Srbiji ugrožene i stoga je društvu potrebno okupljanje što šireg kruga ljudi.

Prema njegovim rečima, u LDP-u prepoznaje prostor za odbranu i punu afirmaciju svih demokratskih vrednosti koje su ugrožene kako u Kraljevu tako i u Srbiji u celini.

Simović (52) je primetio i da u Srbiji danas svi prihvataju onu politiku zbog koje su se u prošlosti obračunavali sa LDP.Kako je naveo LDP, "čovek koji je vodio Kraljevo u izuzetno teškim trenucima, nakon razornog zemljotresa koji je pogodio taj grad, ubuduće će u lokalnom parlamentu predstavljati LDP".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track