BIZARNO: Krenuo da prošeta psa pa naleteo na ljudske lobanje!
Foto: Beta

obrušena zemlja otkrila kosti

BIZARNO: Krenuo da prošeta psa pa naleteo na ljudske lobanje!

Crna Hronika -
Kosti su iskopane i predate Zavodu za sudsku medicinu, koji bi veštačenjem trebalo da najpre odredi njihovu starost a potom, ako je postoje tragovi, i uzrok smrti

ALEKSINAC - Dve ljudske lobanje, karlične kosti i ostaci skeleta starijeg datuma pronađeni su na šetalištu kraj reke Moravice u aleksinačkom selu Kraljevo.

Ostatke ljudskih tela slučajno je uočio meštanin I.I. dok je šetao psa na delu bedema poznatom kao „seoski Jaz“, nakon čega je obavestio policiju.

Kosti su iskopane i predate Zavodu za sudsku medicinu, koji bi veštačenjem trebalo da najpre odredi njihovu starost a potom, ako je postoje tragovi, i uzrok smrti.

-Šetao sam psa 12.marta kada sam video nešto nalik kostima u zemljanom bedemu. Kada sam prišao i raščačkao, uočio sam ljudsku donju vilicu i obavestio policiju. Taj deo bedema je proširavan zbog puta pre tri, četiri godine ali niko ništa nije primetio. Šetalište je dosta prometno jer se njime stiže do seoskog kupališta. Verovatno se deo zemlje obrušio i otkrio kosti koje su dosta plitko zakopane na 50 do 70 centimetara, kaže I.I.

Meštani sumnjaju da ostaci tela datiraju iz perioda posle Drugog svetskog rata, ili pak da su možda i starijeg datuma i da potiču iz turskog doba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track