BLACE: Novi predsednik opštine Ivan Burgić (SNS)
Foto: Milen đorđević

Vanredna sednica

BLACE: Novi predsednik opštine Ivan Burgić (SNS)

Srbija -
Lider SNS u Blacu i narodni poslanik Zoran Jozić kaže da je na vlast došla ozbiljna garnitura od koje se u narednom periodu očekuju kvalitetna rešenja mnogih problema

BLACE- Na vanrednoj sednici SO Blace danas je smenjen predsednik opštine Radoje Krstović (DSS) i na tu funkciju izabran Ivan Burgić (SNS). Ovo je posledica višemesečnih pregovora između SNS sa jedne i URS-a, LDP-a i GG Blace-naša kuća sa druge strane, koje su činile većinu sa DSS. Posle današnjeg prekomponovanja vlasti u opoziciji su DSS i DS.

Novoizabrani predsednik opštine Blace Ivan Burgić kaže da u narednom periodu lokalnu vlast očekuje analiza postojeće situacije, kako bi se donela prava odluka u kom smeru će se prvo krenuti sa rešavanjem problema.

-Građani opštine Blace imali su priliku da u prethodnom periodu vide kako ne treba da funkcioniše jedna lokalna samouprava, zbog čega je i došlo do promene. Mi ćemo se truditi da maksimalno izađemo u susret građanima a naša vrata će im biti uvek otvorena za rešavanje problema koja su u našoj ingierenciji. Imamo obavezu prema građanima da bitne probleme kao što je vodosnabdevanje i otpadne vode rešimo u što skorijem roku, kaže Burgić.

Ivan Burgić
Ivan Burgić

Lider SNS u Blacu i narodni poslanik Zoran Jozić kaže da je na vlast došla ozbiljna garnitura od koje se u narednom periodu očekuju kvalitetna rešenja mnogih problema. Republička vlast predvođena premijerom Vučićem i SNS rade ozbiljne stvari za državu i mi imamo veliku odgovornost i obavezu u vođenju opštinske vlasti u Blacu.

To smo hrabro prihvatili u vrlo teškom trenutku ali da nemamo veru u sve to i da nemamo snage i hrabrosti i političke mudrosti ne bi smo se ovoga ni prihvatili. Kao narodni poslanik učininiću da što više kvalitetnih rešenja iz republike primenimo ovde a sad imamo i kvalitetno rukovodstvo i mislim da će sve to dobro funkcionisati, rekao je između ostalog narodni poslanik Zoran Jozić.

Pojašnjava da će nova vlast vrlo brzo objaviti program sa preciznim rokovima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja