Blački osnovci obradovali Vasilijeviće sa petoro dece
Foto: Milen đorđević

Akcija Pomoć jednoj porodici

Blački osnovci obradovali Vasilijeviće sa petoro dece

Srbija -
Socijalna pomoć i dečiji dodatak su nam jedina sigurna primanja, kaže Predrag dodajući da njegova porodica živi u krajnje skromnim uslovima
1 / 8 Foto: Milen đorđević

BLACE - Tim za humanitarnu pomoć i predstavnici Đačkog parlamenta Osnovne škole “Stojan Novaković” iz Blaca u društvu svojih nastavnika posetili su sedmočlanu porodicu Vasilijević iz sela Grgura i tom prilikom im uručili pomoć koju su za njih sakupili u okviru humanitarne akcije pod nazivom “Pomoć jednoj porodici”. Psiholog u Osnovnoj školi “Stojan Novaković”, Ivana Stojković kaže da je pokrenuta akcija podržana od strane učenika i nastavnika, dodajući da veruje da će ovakve akcije u budućnosti zaživeti, pa će samim tim biti više mogućnosti da se pomogne većem broju porodica koje žive u teškim uslovima.

Danijela i Predrag Vaslilijević iz Grgura sa petoro maloletne dece, od kojih dvoje idu u osnovnu školu, žive u skromnim uslovima. Oni se nadaju da će njihova deca:Jovana, Marko, Jelena, Jovan i Milica, imati istu šansu za obrazovanje kao i njihovi vršnjaci.- Socijalna pomoć i dečiji dodatak su nam jedina sigurna primanja, kaže Predrag dodajući da njegova porodica živi u krajnje skromnim uslovima. On se puno zahvalio predstavnicima Osnovne škole “Stojan Novaković”, koji su ih posetili i obradovali paketima sa garderobom, kućnim, higijenskim i ostalim namirnicama.

Pokloni dobijeni od strane Tima za humanitarnu pomoć Osnovne škole “Stojan Novaković” iz Blaca porodici Vasilijević su bar na trenutak vratili osmehe na njihova lica. Ovim humanitarnim gestom predstavnici jedine osnovne škole u Blacu su možda podstakli još nekog na sličnu akciju, jer onima koji žive u siromaštvu, kao što je to slučaj sa Vasilijevićima, svaka pomoć je dobrodošla.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track