BLICKRIG: Bajern osramotio Barsu na Nou Kampu!

Nemačko finale

BLICKRIG: Bajern osramotio Barsu na Nou Kampu!

Fudbal -
Bajern i Borusija igraće u finalu LŠ 25. maja na Vembliju
1 / 15

BARSELONA - Fudbaleri Bajerna plasirali su se u finale Lige šampiona gde će 25. maja na londonskom Vembliju igrati sa Borusijom iz Dortmunda.Bajern je večeras na Nou Kampu pobedio Barselonu s 3:0 u revanš meču polufinala Lige šampiona. Bavarci su u prvom meču slavili s 4:0.Ovo će biti prvo "nemačko" finale u istoriji elitnog kontinentalnog takmičenja. Bavarci će pokušati da dođu pete, a Borusija do druge evropske krune. Fudbaleri Bajerna odigrali su večeras fantastičnu utakmicu, kao što je bila ona prva u Minhenu. U ekipi Barselone nije bilo Mesija, koji je ceo meč presedeo na klupi za rezerve. Prvo poluvreme bilo je nezanimljivo, pošto je prošlo bez golova.Roben je u 49. minutu, preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora pogodio mrežu domaćih. Đerar Pike je u 72. minutu, posle jednog centaršuta sa leve strane, skrenuo loptu u sopstvenu mrežu, a debakl domaćina bio je kompletan posle gola Tomasa Milera u 76. minutu.Ovo je najteži poraz Barselone u evropskim takmičenjima još od 1997. godine i prvi na Nou Kampu u Ligi šampiona od 2009.

http://www.youtube.com/watch?v=OwGt5d_4HDY

TOK UTAKMICE BARSELONA - BAJERN

90. minut - Kraj utakmice. Bajern je pobedio s 3:0!88. minut - Bajern mirno meč privodi kraju.81. minut - Prilika za Barselonu. Bartra je glavom šutirao tik iznad prečke.

76. minut - GOLLLL!!!!!!!!! 3:0 za Bajern. U listu strelaca se upisao Miler. Riberi je prošao po levoj strani, a onda je centrirao na drugu stativu gde je sačekao Miler i zakucao u mrežu Valdesa.72. minut - GOLLLLL!!!! 2:0 za Bajern. Riberi je centrirao, a Pike je nespretno intervenisao i umesto u korner loptu je zakucao u mrežu Valdesa70. minut - Pedro pokušava sa oko 20 metara da iznenadi Nojera, ali je golman Bajerna na mestu66. minut - Prva izmena u Bajernu. Umesto Švajnštajgera na terenu je Gustavo.

65. minut - Iz igre izlazi i Inijesta, a na terenu je Alkantara.

60. minut - Fudbaleri Barselone praktično su se predali, kao da čekaju da se meč što pre završi.55. minut - Bajern kontroliše igru. Ćavi izlazi iz igre, a umesto njega na terenu je Sančez50. minut - Barselona u šoku. Posle gola Bajerna domaći fudbaleri nikako da dođu do svoje igre.

48. minut - GOLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!! 1:0 za Bajern. Roben se upisao u strelce. Valdes je loše ispucao loptu, a onda je do nje došao Roben i pogodio je mrežu domaćih.46. minut - Počelo je drugo poluvreme

II poluvreme45. minut - Kraj prvog poluvremena. Bez golova posle prvih 45 minuta.40. minut - Adrijano je pokušao iz daljine da ugrozi golmana Bajerna, ali je Nojer bio na mestu38. minut - Barselona pokušava da ugrozi gol rivala, ali bez prave prilike33. minut - Bajern je primirio igru i zaustavio nalete domaćeg tima27. minut - Barselona je imala idealnu priliku za vođstvo. Alveš je dobro centrirao, Fabregas je vratio loptu pred gol Bavaraca, a Ćavi je šalje preko gola.24. minut - Pedro je šutirao iz daljine, a Nojer je vrhovima prstiju izbacio loptu u korner20. minut - Bez prilika na obe strane15. minut - Bajern kontroliše igru na terenu.12. minut - Bajern je pokušao preko Robena, ali je Valdes bio na mestu.10. minut - Prvi šut ka golu Bajerna. Barta je pokušao glavom posle slobodnog udarca koji je izveo Ćavi, ali je lopta otišla preko gola

9. minut - Igra se odvija uglavnom na sredini terena.5. minut - Prva ozbiljna prilika na utakmici i to za igrače Bajerna, ali je intervenisala odbrana Barselone.

1. minut - Utakmica je počela. Najbolji fudbaler Barselone Lionel Mesi je na klupi za rezerve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track