BLOG UŽIVO: Niko Kovač: Napadaju me i oni koji su hteli da me savetuju
Foto: Reuters

24. dan

BLOG UŽIVO: Niko Kovač: Napadaju me i oni koji su hteli da me savetuju

Brazil 2014 -

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti o Svetskom prvenstvu na jednom mestu.

01:00 - Polufinale: Brazil - Nemačka, Holandija - ArgentinaPoznati su svi učesnici polufinala Svetskog prvenstva u Brazilu. Reprezentacije Brazila, Nemačke, Argentine i Holandije boriće se za plasman u veliko finale koje se igra 13. jula u Rio de Žaneiru, na čuvenoj Marakani. U subotu su odigrana poslednja dva meča četvrtfinala. Argentina je savladala Belgiju sa minimalnih 1:0, dok je Holandija eliminisala Kostariku rezultatom 4:3, posle boljeg izvođenja penala. Slede dva dana pauze na Mundijalu, a prvo polufinale je na programu u utorak 8. jula, kada se u Belo Horizonteu igra meč Brazil - Nemačka (22.00h). Dan kasnije, u istom terminu, u Sao Paulu igra se utakmica Holandija - Argentina. 23:55 - Kraj Mundijala i za Di Mariju?Mundijal u Brazilu je, posle Nejmara, izgleda završen i za Anhela Di Mariju. Reprezentativcu Argentine je na meču sa Belgijom stradao mišić desne noge. Posle detaljnijih pregleda biće poznato koliko će pauzirati.

23:25 - Mesi: Sada želimo više

Fudbaler Argentine Lionel Mesi rekao je posle plasmana u polufinale Svetskog prvenstva u Brazilu da njegova selekcija sanja o tituli prvaka sveta.

"Sada želimo više. Spremni smo za ono što dolazi. Naš san je torfej. Naše putovanje se nastavlja. Znali smo šta moramo da uradimo i iskoristili smo naše šanse. Nikada nismo bili jaki kao tim kao sada", rekao je Mesi.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

23:10 - Niko Kovač: Napadaju me i oni koji su hteli da me savetuju

Niko Kovač selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske rekao je da ne razzume zašto ga po ispadanju sa Svetskog prvenstva svi napadaju. "Poteze sam vukao u dobroj veri, pokazalo se da sam pogrešio. Pa naravno da nakon toga saznanja ne bih sada ponovio istu stvar. No, zar je ta kriva procena dovoljna za ovu hajku na mene, pogotovo od strane trenera? Ne mogu verovati da me najviše blate čak i oni koji su mi se nudili da ih povedem u Brazil kao savetnike…

22:20 - Mateus: Odbrane osvajaju tituleBivši fudbaler Nemačke Lotar Mateus rekao je da reprezentacija njegove zemlje na Svetskom prvenstvu u Brazilu možda ne igra atraktivno, ali je istakao i da titule donose dobre odbrane. "Postali smo razmaženi tokom poslednjih osam godina i niko ovo nije očekivao od Nemačke. Sada to nije lepa i atraktivna igra kao 2010, ali je više orijentisana ka jakoj odbrani. Postoji izreka u Nemačkoj - odbrana osvaja titule, a napadači kupe svu slavu", rekao je Mateus.

19:35 - Analiza: Golovi Maradone i Mesija su kao nebo i zemljaAmerička televizijska mreža napravila je zanimljivu komparaciju golova Dijega Maradone i Lionela Mesija na Mundijalima. Maradona je postigao 8 golova, a Mesi 5. Međutim, kada se vidi odakle su postizali golova, očigledna je velika razlika. Pogledajte sami.

19:15 - Nemačka preuzima od Španije prvo mesto na rang listi FIFAMeđunarodna fudbalska federacija (FIFA) objaviće po završetku Mundijala novu rang listu po kojoj će bez obzira na ishod Svetskog prvenstva prvo mesto da preuzme Nemačka. "Panceri" su drugi na listi iza Španije, koja se od SP-a oprostila još u grupnoj fazi. Španci će na novoj listi, koja će biti objavljena 14. jula, imati 1229 bodova (sada 1485). Nemci su do sada imali 1300, a koliko će imati nakon SP-a nije poznato jer su još u igri za titulu. Nemačka će u polufinalu SP-a igrati protiv Brazila, koji će rang listi FIFA da prestigne Špance.18:30 - Argentinski navijači uz Nejmara

Grupa Argentinskih navijača jer pred utakmicu četvrtfinala Mundijala sa Belgijom, razvila zastavu "gaučosa" sa porukom: "Napred Nejmar, namenjenom povređenom brazilskom asu

17:55 - Mondragon završio karijeruGolman reprezentacije Kolumbije, 43-godišnji Farid Mondragon potvrdio je danas da je završio profesionalnu igračku karijeru. On je istakao da mu je meč sa Brazilom u četvrtfinalu Mundijala (1:2) bio poslednji u karijeri. Mondragon je na utakmici protiv Japana u takmičenju po grupama postao najstariji igrač u istoriji Mundijala. "Ovo je poslednji put da sam na stadion došao kao profesionalni igrač. Ponosan sam što sam bio deo ove sjajne ekipe", napisao je Mondragon.

17:31 - Ronaldo: Nameran i nasilan prekršaj nad RodrigezomLegendarni brazilski fudbaler Ronaldo rekao je danas da je prekršaj Kamila Zunige nad Nejmarom na SP nasilan i nameran. "Ne mislim da je to normalna fudbalska igra. To je bilo veoma agresivno i mislim da je start bio nasilan. Mogli smo da vidimo da je bila namera da kolumbijski reprezentativac napravi štetu", rekao je Ronaldo. Nejmar će zbog povrede pauzirati nekoliko nedelja i propustiće ostatak SP.

Foto: AP
Foto: AP

17:11 - Pele: Srce mi se cepa zbog NejmaraSvetska i brazilska fudbalska legenda Pele rekao je da ga boli povreda Nejmara koji neće moći da nastavi Mundijal, ali je podsetio da je Brazil podigao pehar i 1962, uprkos njegovoj povredi. "Srce me boli zbog toga sto Nejmar neće moći da branim boje Brazila u nastavku Mundijala", napisao je Pele. Pele je naglasio da se i on, baš kao i Nejmar, povredio na Mundijalu 1962. u Čileu, kada nije mogao da nastavi takmičenje. "Tada je Bog pomogao Brazilu da osvoji šampionat. Nadam se da će se isto desiti i ovoj selekciji", poručio je Pele.

16:44 - Maradona kritikovao sudiju meča Brazil - KolumbijaArgentinac Dijego Armando Maradona žestoko je kritikovao glavnog arbitra meča Brazil-Kolumbija Karlosa Velaska, jer je dozvolio grubu igru Brazilaca. Prema mišljenju Maradone, suđenje Španca je bilo jedno od najgorih koje je video u poslednjih desetak godina. Velasko je u delu Brazila i Kolumbije dosudio čak 53 faula. "Ovo je apsolutno najgori sudija kojeg sam video u poslednjih desetak godina! Ovako odrađen posao može se slobodno nazvati pravom katastrofom. Čovek je sve vreme vukao na stranu domaćina. Na primer, Hames Rodriges je primao batine po nogama čitavu utakmicu, ali sudiju to očigledno nije previše zanimalo. Verujem da neće više suditi na ovom prvenstvu, ali i smatram da se više ne bi ni trebao baviti ovom profesijom", zaključio je svetski prvak iz 1986. godine. 16:20 - FIFA kažnjava Zunigu?Disciplinska komisija FIFA razmatra mere protiv Kolumbijca Huana Zunige, zbog njegovog grubog starta nad Brazilcem Nejmarom koji je zadobio prelom kičmenog pršljena u meču četvrtfinala Mundijala. "Disciplinska komisija upravo analizira ceo slučaj, pregleda video snimke i čita izvestaje sa meča i uskoro će odlučiti o eventualnim merama", rekla je portparol FIFA Delija Fišer. Nejmar je povređen u pobedi Brazila od 2:1 u petak protiv Kolumbije, kada ga je Zuniga kolenim udario u leđa. Napadač Barselone zbog ove povrede neće moći da nastavi takmičenje na Mundijalu, a Brazilska fudbalska federacija je saopštila da će njegov oporavak trajati oko mesec dana.

15:49 - Konkuriše za najduhovitiju poruku sa Mundijala

15:38 - Selektor Kostarike sudijama: Nemojte da vas glumac Roben prevari

Selektor fudbalske reprezentacije Kostarike Horhe Luis Pinto pozvao je sudije da posebno obrate pažnju na holandskog igrača Arjena Robena tokom meča četvrtfinala Mundijala. Roben je nedavno priznao da je simulirao penal tokom meča osmine finala protiv Meksika."Ovo je jedno od gorućih pitanja na SP. Brine nas Robenovo ponašanje i zaista bi voleli da se sudije i FIFA pozabave tim i obrate pažnju na Arjena. On je jedan od najboljih igrača na svetu, ali je priznao da je simulirao. Nadam se da će sudije da vode računa i da neće da nasednu na to", rekao je Pinto.15:29 - Rijana oduševljena pobedom Brazila

15:00 - Šakira na zatvaranju MundijalaKolumbijska pop pevačica Šakira nastupiće 13. jula na stadionu Marakana u Rio de Žaneiru na svečanom zatvaranju SP. Šakira će izvesti pesmu "La La La", koju je napisala za tu priliku. To će biti njen treći nastup na Mundijalima. Šakira je nastupila s pesmom "Hips Don"t Lie" u Berlinu 2006. godine i s pesmom "Waka Waka" 2010. godine u Južnoj Africi.14:35 - Dres Nejmara vidljiv je na svakom koraku u Brazilu

14:25 - Pogledajte kako je Tim Hauard dočekan po povratku u domovini

http://www.youtube.com/watch?v=Gbi9xN1-9v4

14:12 - Džejms Rodrigez vodi na listi strelaca

13:44 - Argentina sprema revanš BelgijiArgentina će večeras morati da pobedi Belgiju ako želi da osvoji Svetsko prvenstvo. Argentinci su na Mundijalu 1982. godine predvođeni legendarnim Maradonom igrali u grupi sa Belgijom. "Crveni đavoli" su tada slavili s 1:0.

Maradona na meču sa Belgijom na SP 1982, Foto: Twitter
Maradona na meču sa Belgijom na SP 1982, Foto: Twitter

12:59 - Rentgenski snimak Nejmare povrede

12:02 - Pekerman: Ponosan sam na svoje igračeSelektor fudbalera Kolumbije Hose Pekerman rekao je da je ponosan na svoje izabranike i dodao da su sitnice odlučile pobednika na utakmici protiv Brazila. "Mislim da je Kolumbija posle dugog odsustva s Mundijala pokazala da joj je ovde mesto i mislim da su moji igrači pokazali da su ovde došli da se takmiče, a ne samo da igraju. Ovo je najbitnija stvar - ponosan sam na njih", rekao je Pekerman posle meča. Brazil je u četvrtfinalu pobedio Kolumbiju s 2:1 i tako izborio učešće u polufinalu, u kom će se sastati s Nemačkom, koja je ranije pobedila Francusku s 1:0. "Brazilu je bila potrebna pobeda... Igraju na svom terenu. Njihovi igrači su u svaki duel ulazili s mnogo snage, a mi smo izgubili fludinost zbog tolike njihove žestine. Ovu utakmicu rešile su sitnice... Jedan prekid u ranoj fazi utakmice", ocenio je Pekerman.

11:29 - David Luiz: Kolumbija je odigrala odličan MundijalStrelac drugog gola za Brazil David Luiz ocenio je posle plasmana u polufinale Svetskog fudbalskog prvenstva da bi Kolumbija igrala u polufinalu da se nije suočila s njegovom reprezentacijom. "Bila je sjajna utakmica. Kolumbija je odigrala sjajan Mundijal i verovatno bi igrali u polufinalu da nisu naleteli na Brazil. Međutim, mi smo imali zacrtan cilj i bili smo sjajni u svakom trenutku utakmice", rekao je Luiz. Brazil je u četvrtfinalu pobedio Kolumbiju s 2:1 i tako izborio učešće u polufinalu u kom će se sastati s Nemačkom, koja je ranije pobedila Francusku s 1:0."Očekuje nas jedan fudbalski "klasik"... Biće izuzetno teška utakmica za nas, ali mi moramo da nastavimo ovako da igramo, da imamo ciljeve za koje se borimo", rekao je Luiz.

10:45 - Nejmaru povređena kičma, Brazil u suzamaVest dana sa Mundijala jeste teža povreda Nejmara. Najbolji igrač "Selekaa" je završio Mundijal, što će znatno otežati nastojanja domaćina Svetskog prvenstva da osvoji titulu.10:30 - Argentina protiv Belgije, Holandija protiv KostarikeDanas su na programu preostala dva četvrtfinalna duela.Od 18 časova igraju Argentina i Belgija, dok se od 22 časa sastaju Holandija i Kostarika.10:15 - Nemačka i Brazil u polufinaluPrvog dana četvrtfinalnih duela plasman u polufinale obezbedile su selekcije Nemačke i Brazila.Nemačka - Francuska 1:0Brazil - Kolumbija 2:110.00 - Pregled 23. dana Mundijala možete pogledati OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track