Blokada kao radna obaveza

Politika

Autor:

KOSOVSKA MITROVICA - Svi na barikade! Svi zaposleni sa Kosova koji se trenutno ne nalaze u pokrajni dobili su od svojih nadređenih poziv da se 16. septembra pojave na barikadama na prelazima Jarinje i Brnjak, saznaje Kurir.

Srbi, Kosovo, blokada, barikade, radna obaveza

KOSOVSKA MITROVICA - Svi na barikade!
Svi zaposleni sa Kosova koji se trenutno ne nalaze u pokrajni dobili su od svojih nadređenih poziv da se 16. septembra pojave na barikadama na prelazima Jarinje i Brnjak, saznaje Kurir.

Kako kaže sagovornik Kurira, inače profesor na Univerzitetu u Mitrovici, poziv je stigao pre nekoliko dana.

- Usmeno su nas sa fakulteta pozvali i rekli da moram da budem u Mitrovici, iako tog dana nemam obaveza. Naravno da bih otišao i bez radne obaveze, jer čini se da smo mi zaposleni jedino oružje države u odbrani prelaza. Kontaktirao sam i s drugim kolegama, i svima je rečeno isto - ispričao je sagovornik Kurira.

Državni sekretar u Ministarstvu za KiM Oliver Ivanović ističe da pisana naredba o radnoj obavezi ne postoji, ali da je logično da zaposleni sa Kosova koji žive u drugim delovima Srbije budu sa svojim narodom na barikadama.

- Pa, valjda svi zaposleni na Kosovu u državnim institucijama, bilo da su to škole, fakulteti, bolnice ili opštine, treba da budu na svojim radnim mestima tokom cele nedelje.

Vlada ozbiljno računa na takvu podršku, a to bi ozbiljno trebalo da shvate i Brisel i Priština - zaključio je Ivanović.

(S. M.) 

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (6)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Djuk

  Djuk

  Ukoliko krene nagore - svi koji su izbegli
  sa Kosova pod hitno da se vrate na svoju
  rodnu grudu.
  Dosta kolonizatorskog-demokratskog etnicnog ciscenja.

  16 Odgovori 
 • jasna

  jasna

  A jel ce i nama u Srbiji isto da salju mobilizacione pozive ako se tamo zakuva? Pa moracemo, to nam je Kostunjavi proturio kao ustavnu obavezu...

  6 Odgovori 
 • Gradjanin

  Gradjanin

  "Gde je Sutanovac , ....., GDE JE VOJSKA , GDE SU ONI STO SU ZADUZENI ZA ZASTITU P... "ssTamo, gde su ih ovi izabrani i poslali. U zaborav i unistenje da ne postoje, kako bi ovi mogli da rade sta hoce.

  4 Odgovori 

Poslednji komentar

 • karol

  karol

  to su katolici amerikanci koji vam sudbinu kroje. ili ozbiljno misliš da albanci rukovode svemu ovome??? kao što je sada očigledno da beograd poziva na ove proteste a ne narod sam od sebe dole, a to je težak kredit za pregovore u buduće. priznajte državu i sve će biti ok :-) pozdrav iz peći

  0 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Andrej Vučić može sam po službenoj dužnosti da pokrene postupak kontrole Saša Janković

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!