BOGOHULNICI: Ukrali 300 kg teško zvono,pa ga sakrili uz put

Krađa u Vladičinom Hanu

BOGOHULNICI: Ukrali 300 kg teško zvono,pa ga sakrili uz put

Srbija -
Brzom reakcijom meštana i angažovanjem policije iz Vladičinog Hana, zvono, koje je bilo sakriveno u blizini, pronađeno je, a, za počiniocima se još uvek traga

VLADIČIN HAN - Nepoznati počinioci su tokom prošle noći ukrali 300 kilograma teško zvono sa crkve Svetog Preobraženja u selu Stubal, u opštini Vladičin Han.

Brzom reakcijom meštana i angažovanjem policije iz Vladičinog Hana, zvono, koje je bilo sakriveno u blizini, pronađeno je, a, za počiniocima se još uvek traga.

Predsednik Saveta mesne zajednice Stubal Slobodan Ilić kaže da ovo nije prvi slučaj skrnavljenja bogomolje u koju dolazi lokalno stanovništvo iz nekoliko obližnjih sela.

"Meštani su ogorčeni, jer je poslednjih šest, sedam godina više puta kamenovan krst koji smo teškom mukom postavili na steni kraj bogomolje, bilo je nekoliko seča i krađa kablova za električnu energiju, obijanja crkve, krađe crepa, a niko ništa ne preduzima da zaštiti nas i našu imovinu", kaže on.

Crkva Svetog Preobraženja sagrađena je u 14. veku, a zvono je izliveno u Vršcu daleke 1874. i uz mnogo truda prebačeno u selo, u vreme kada nije postojala čak ni železnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track