BOJKOT: Cecu teraju iz Modriče!
Foto: Damir Dervišagić

Grupa stanovnika BIH ne želi da vidi folkerku

BOJKOT: Cecu teraju iz Modriče!

Stars -
Koncert Ražnatovićke najavljen za 30. jul izazvao nekolicinu negativnih komentara samo zbog toga što je ona Arkanova udovica

Najava koncerta Svetlane Cece Ražnatović u Modriči izazvala je burne reakcije dela tamošnjeg stanovništva.Kako prenose bosanski mediji, i sam pomen da najveća balkanska folk zvezda 30. jula dolazi da peva na stadionu „Dr Milana Jelića“ izaziva osudu grupe pripadnika muslimanske veroispovesti zbog toga što se njen suprug Željko Ražnatović Arkan s pripadnicima svoje garde borio na srpskoj strani tokom ratnog vihora na tim prostorima.Nije prvi put da se gostovanja muzičkih zvezda politizuju i sabotiraju, a kako Cecin koncert pada i na treći dan verskog praznika Bajrama, oni u tome nalaze još više opravdanja za bojkot njenog nastupa u Modriči.

Kampanja i antikampanja... Modriča oblepljena plakatima za nastup i onima koji pozivaju na bojkot
Kampanja i antikampanja... Modriča oblepljena plakatima za nastup i onima koji pozivaju na bojkot

NepoželjnaNovinska agencija Patrija, koja se poziva na brojne negativne komentare s Fejsbuka, piše da Bošnjaci već odavno Cecu ne doživljavaju ni po dobru ni po zlu, te da ona nije predmet njihovih razmišljanja, ali se čude kako se brzo zaboravlja da je njen suprug ratovao protiv njih. Zbog toga je i njegova supruga nepoželjna, bez obzira na to što je njen najavljeni dolazak humanitarnog karaktera i što će sav prihod od ulaznica biti doniran za pomoć poplavljenim područjima. Uprkos tome, karte za najavljeni spektakl puštene su u prodaju, a kreću se od 20 do 60 konvertibilnih maraka. Paralelno s promotivnim posterima, pojavili su se i plakati bojkota na kojima je slika sa svadbe Arkana i Cece uz natpise „Protiv koncerta Cece u BiH“ i „Ne zaboravimo Srebrenicu“.Ceca u ParizuPovodom ovih navoda kontaktirali smo s Cecom, koja se nalazi u Parizu, ali nam ona do zaključenja broja nije odgovorila na pozive i poruke.

Ceca na udaru zbog njega... Željko Ražnatović
Ceca na udaru zbog njega... Željko Ražnatović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track