Snizite cene

BOJKOT USPEO: Potrošači zaobilazili hipermarkete

Društvo

Autor:

Prema podacima NOPS-a, juče nije bilo gužvi u hipermarketima, značajno je opao broj kupaca, a građani su se uglavnom odlučili za kupovinu na pijacama ili u manjim marketima iz komšiluka

Vlada srbije, marze, trgovine,

BEOGRAD - Nacionalna organizacija potrošača Srbije (NOPS) tvrdi da je prvi organizovani bojkot kupovine u hipermarketima u Srbiji zbog povećanja cena uspeo, jer je 15.000 ljudi učestvovalo u njemu.

Prema podacima NOPS-a, juče nije bilo gužvi u hipermarketima, značajno je opao broj kupaca, a građani su se uglavnom odlučili za kupovinu na pijacama ili u manjim marketima iz komšiluka, kupujući samo nužne artikle i proizvode.

„Iako su hipermarketi u toku jučerašnjeg dana, tvrdili kako je kod njih stanje uobičajeno, raduje nas pokušaj jednog lanca da privuče kupce vanrednim popustom od 10 odsto na sve arktikle kupljene u toku današnjeg dana.

Ovaj potez sam po sebi govori o uspehu cele akcije i činjenici da potrošače, počinju da shvataju ozbiljno“, naglašava se u saopštenju NOPS-a.

NOPS je pozvao i ostale trgovinske lance da se povedu ovim primerom i da trajno skinu minimum 10 odsto sa cena svih poskupelih artikala, jer kako se naglašava, očigledno je da se može i da ima prostora za normalne tržišne cene.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (26)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • Popaj

  Popaj

  U Švajcarskoj je jedan trgovac objavio popust, ali je prethodno podigao cene. Narod je uvidevši prevaru ulazio u market, punio kolica robom i puna kolica ostavljao na kasi.
  Jako lep primer, koji bih voleo da vidim i kod nas, ali i ovaj jučerašnji uspešni bojkot me raduje. Biće od nas nešto :)

  104 Odgovori 
 • trlababalan

  trlababalan

  Moramo da se dozovemo pameti ili nam sledi propast. Lepo kažu ljudi, marketi žive od nas, a ne mi od njih.

  101 Odgovori 
 • Justice

  Justice

  Moze im se kad narod cuti. Eh da smo k'o Grci...

  88 Odgovori 

Poslednji komentar

 • Vladimir

  Vladimir

  Male prodavnice iza coska su zakon! Bolje da njima ostane pazar nego tajkunima u hipermarketima! Da smo pametni pa da niko ne pazari u Maxiju, Ideji, Univeru. Disu. Ali tesko kod nas to ide!

  7 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Briselski sporazum ne koči priključenje Evropskoj uniji Marko Ðurić, direktor Kancelarije za KiM

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!