Bojović: Vuk je nevin, nije imao zlu nameru! Otac: Tužiću zoo vrt!
Foto: Marina

UŽAS: Dan nakon što je zver povredila devojčicu

Bojović: Vuk je nevin, nije imao zlu nameru! Otac: Tužiću zoo vrt!

Društvo -
Da je životinja htela da zakolje dvogodišnje dete, to bi i učinila, objasnio direktor beogradskog zoo-vrta. Ogorčeni otac uveren da je bilo propusta u obezbeđenju objekta

BEOGRAD - Neko će morati da odgovara zbog toga što je dvogodišnja devojčica završila u bolnici!- Dobro poznajem vukove, tako da znam da je samo hteo da se poigra. Nije imao zlu nameru! Da je hteo da je zakolje, on bi joj otrgao parče mesa ili ruku - rekao je direktor beogradskog zoo-vrta Vuk Bojović za Kurir, nakon što je bio na saslušanju u PU Stari grad povodom incidenta koji se preksinoć dogodio u bebi zoo-vrtu. Naime, mladi arktički polarni vuk pobegao je s povoca volonterki Olgici M. (43) i naneo povrede dvogodišnjoj devojčici K. V., koja je s hematomima i ogrebotinama po leđima prebačena na Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.Napravio se cirkusPrema Bojovićevim rečima, bez razloga je napravljen cirkus „jer je u pitanju samo mala ogrebotina zbog koje ga zovu ljudi iz čitavog sveta“, a što se tiče pravila da životinje u zoo-vrtu nose brnjicu ili korpu, ona ne postoje.- Teško da će neko vuku uspeti da stavi korpu - zaključio je Bojović i naglasio da je vuk beba, nežno i nerazvijeno mladunče od skoro šest meseci, koje misli da je čovek i hoće da se igra malo grublje. Još je dodao da je mladunče redak, skup i prelep primerak koji je preživeo samo zahvaljujući volonterki, koja ga je othranila i vaspitala nakon što ga je majka odbacila i pojela preostala dva šteneta.Devojčicin otac je juče posle završene posete maloj K. V. samo kratko rekao da je tu zbog svoje ćerke koja je u bolnici i da ne želi da daje izjave za novine.- Nemam šta da kažem vama. Ovde sam jer mi je ćerka napadnuta, a zbog propusta u bezbednosti koji je napravljen u zoo-vrtu, videćemo se na sudu - rekao je on.Osim Bojovića na saslušanju u policiji zbog ugrožavanja sigurnosti bila je i volonterka Olgica M., inače radnica na RTS, koja nakon izlaska iz policijske zgrade nije htela da komentariše okolnosti pod kojima je došlo do ovog incidenta.Vuk je bio pitom- On je na saslušanju u 10 sati rekao da nije bio prisutan to veče, i da mu je preneto da se volonterka igrala lopticom s vukom, kad se devojčica istrgla iz roditeljske pratnje i potrčala ka mladunčetu. Rekla je da je vuk bio pitom, a da u suprotnom ne bi ni izlazio iz kaveza. Oboje su uputili izvinjenje porodici i žal zbog čitavog slučaja, a na kog će glasiti krivična prijava, ostaje da se vidi - saznajemo nezvanično od izvora bliskog istrazi.U zoološkom vrtu posetioci su neometano i bez straha juče šetali i posmatrali životinje, među kojima je u kavezu bilo i mladunče arktičkog polarnog vuka.Kako Kurir saznaje od izvora iz policije, posle saslušanja Vuka Bojovića i volonterke Olgice M. odlučeno je da protiv njih bude podneta krivična prijava!Kako saznajemo, roditelji će danas biti saslušani.

Mladunče u kavezu... Posetioci pored vuka koji je napao dete
Mladunče u kavezu... Posetioci pored vuka koji je napao dete

Direktor Dečje klinikeDEVOJČICA DANAS NAJVEROVATNIJE IZLAZIU Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj nisu želeli da daju izjave povodom slučaja dvogodišnje K. V., koja se nalazi na odeljenju za plastičnu hirurgiju.Direktor klinike Zoran Radojičić izjavio je za Kurir da će u toku današnjeg dana dati saopštenje za medije.- Njeno stanje je nepromenjeno. Nalazi se na posmatranju i sutra (danas, prim. aut.) najverovatnije će biti puštena kući - rekao je on i naglasio da nije čudno što se deca s takvim povredama primaju na odeljenje plastične hirurgije jer je to uobičajena procedura.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track