BOL DO NEBA: Zbogom, mili brate Fedore!

Oproštaj uz Balaševićevu „Slovensku“

BOL DO NEBA: Zbogom, mili brate Fedore!

Crna Hronika -
Osmeh i harizma najbolje su te opisivali, bio si omiljen u društvu i umeo si sa svima, rekao Filip Čolović, brat svirepo ubijenog Fedora Frimermana (30)
1 / 5 Foto: Zorana Jevtic

BEOGRAD - Bol do neba!- Širok osmeh i harizma koja zrači najbolje opisuju mog brata Fedora. Sećam se kad smo bili klinci, ti si, Fedore, voleo da me „maltretiraš“ tako što si po ceo dan puštao pesme Đorđa Balaševića. Uvek sam se pitao: „Ko još voli da sluša Balaševića?“ Sad želim da ti udovoljim i puštam ti njegovu pesmu. Zbogom, mili brate.Ovako se juče od Fedora Frimermana (30), koji je 25. jula nasmrt pretučen ispred splava „Saund“, oprostio njegov brat Filip Čolović. Slomljen od bola, Filip nije mogao da zadrži suze kad su se u kapeli u kojoj je njegov brat kremiran začuli stihovi Balaševićeve pesme „Slovenska“ - „Ako umrem mlad, posadi mi na grobu samo ruzmarin...“.Bio si omiljen- Bio si dobar za druge, loš za porodicu, a najgori za sebe. Kao da ti ništa nije išlo od ruke, ništa osim druženja s ljudima. Ti si bio omiljen u društvu, svima si pomagao... Stalno si upoznavao nove ljude, umeo si sa svima od pet do 65 godina. Svi su te voleli jer si plenio dobrotom i šarmom - kroz suze je pričao Filip.Osim brata, sahrani su prisustvovali majka Ljubica, devojka Milica i više od 500 prijatelja i rođaka mučki ubijenog mladića. Niko nije mogao da sakrije tugu i suze.- Fedorovo lice je uvek krasio osmeh, ali kao da se iza njega krila neka tuga. Nadam se da će ona sad konačno nestati jer verujem da je moj brat otišao na neko bolje mesto - kazao je Filip. Fedorova majka Ljubica i de vojka Milica jedva su stajale na nogama dok su se poslednji put opraštale od voljenog sina i dečka.Slomljeno srce- Ljubica ne može da se pomiri s ovakvom zlom sudbinom. Fedorova tragična smrt ju je slomila. Za sina je želela samo najbolje, a sad ga sahranjuje. I Milica, s kojom je Feki započeo zajednički život, planirao svadbu i porodicu, ne može da se oporavi od šoka. Srce joj je slomljeno. Iako ništa ne može da ublaži njihov bol, one se nadaju da će Fedorove ubice biti kažnjene - rekao je Fedorov prijatelj dok su rođaci izvodili Fedorovu majku i devojku iz kapele, držeći ih za ruke da ne padnu.

Postoji i četvrti batinaš-ubica?Denis P. (39), Negomir U. (25) i Dejan M. (39), trojica uhapšenih radnika obezbeđenja koji su osumnjičeni da su batinama polomili kičmu Fedoru Frimermanu, neće biti i jedini osumnjičeni za krvavu tuču u kojoj je ubijen Fedor Frimerman, nezvanično saznaje Kurir.- Policija smatra da protiv trojice uhapšenih postoje dokazi da su učestvovali u prebijanju Frimermana, a sada se traga za još jednim akterom tuče! Postoji sumnja da je i četvrta osoba učestvovala u brutalnom prebijanju i intenzivno se radi na identifikaciji osumnjičenog, kao i na utvrđivanju svih činjenica i pronalaženju dokaza kako bi još jedan vinovnik Fedorove smrti bio uhapšen i procesuiran - kaže naš izvor iz istrage.Prema rečima našeg sagovornika, policija je uhapsila i zadržala u pritvoru trojicu pripadnika obezbeđenja jer postoje materijalni dokazi koji potvrđuju da su oni učestvovali u prebijanju mladića.- Iako je posle ubistva 20 ljudi bilo privedeno na informativni razgovor, pronašli smo dokaze protiv ove trojice i njih smo uhapsili. Izgledalo je kao da se krug zatvorio, ali i dalje radimo na rasvetljavanju slučaja - kaže naš izvor iz istrage.

Fedorova smrt ne sme da se zaboraviFilip Čolović rekao je da neće dozvoliti da smrt njegovog brata prođe nekažnjeno.- Bojao sam se da će se ovaj slučaj zataškati, ali to ne smemo dozvoliti. Mnogo je Fedorovih prijatelja koji žele da pravda bude zadovoljena. Nećemo dozvoliti da tragična smrt mog brata bude zaboravljena - kazao je Filip.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track