BOLESNO: Veroučitelj detetu slao svoje obnažene fotke

Optužen za pedofiliju

BOLESNO: Veroučitelj detetu slao svoje obnažene fotke

Planeta -
On je rekao da je jednom dečaku iz nižih razreda u Osnovnoj školi u Bijeloj kod Brčkog veroučitelj na pripravničkom stažu imejlom uputio sliku svog obnaženog tela

BRČKO - Nakon prijave koju su uputili iz Odelenja za obrazovanje, Policija Brčko distrikta je pokrenula istražne radnje vezane za uznemiravanje deteta na seksualnoj osnovi u jednoj osnovnoj školi, potvrdio je za BN televiziju šef Policije Brčko distrikta Goran Lujić.On je rekao da je jednom dečaku iz nižih razreda u Osnovnoj školi u Bijeloj kod Brčkog veroučitelj na pripravničkom stažu imejlom uputio sliku svog obnaženog tela. „Tačno je da smo o tome zvanično obavešteni od strane nadležnog Odjeljenja Vlade 24. aprila. Odmah smo preduzeli mere iz svoje nadležnosti, izvršili provere činjenica i dokaza i ustanovili da posrtoji osnov sumnje za postojanje krivičnog dela. Naša aktivnost se po toj prijavi nastavlja i vodi pod nadzorom Tužilaštva distrikta“, rekao je Lujić. Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Momčilo Poljić je naglasio da je posle informacije o kojoj je reč od strane menadžmenta škole, u saglasnosti sa službenikom za etiku u Vladi i direktorom škole, svojim rešenjem udaljio veroučitelja iz nastave, dodajući da se nevezano za policijsku istragu, protiv njega vodi i disciplinski postupak.Iako smo u interesu istrage u Policiji uskraćeni za više konkretnih podataka a s istim obrazloženjem naišli i na zid ćutanja u školi, nezvanično smo saznali da se radi o Ljubomiru Flopeku iz Gunje u susednoj Hrtvatskoj za koga su nadležni u Katoličkoj crkvi u vreme kada je dobio mesto pripravnika, odbili da imenuju mentora.

To sigurno pojačava osnov sumnje za počinjeno krivično delo „upoznavanja deteta sa pornografijom“ koje se po načinu izvršenja u Krivičnom zakonu opisuje i kao pedofilija, a u Policiji ističu da je riječ o vrlo osetljivoj istrazi. „Ne mogu da govorim o detaljima i sadržaju te komunikacije imejlom preko interneta, ali ćemo detaljno istražiti sve i u skladu s procedurama doneti zaključak o eventualnoj odgovornosti tog lica“, objasnio je šef policije Goran Lujić. Ovo nije prvi objavljeni slučaj ove vrste u školama distrikta. Podsećamo, zbog seksulnog uznemiravanja devojčica pre nekoliko godina pedagog Pete osnovne škole odležao je višegodišnju zatvorsku kaznu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track