Borislav Pelević sazidao sebi grob
Foto: KURIR

Kurir u poseti Borislavu Peleviću

Borislav Pelević sazidao sebi grob

Politika -
Funkcioner Srpske Napredne stranke i pretendent na mesto ministra vojnog na Tari gradi crkvu, zbog čega je podigao kredit od 30.000 evra. Novinarima Kurira pokazao je i svoju brvnaru, ukrašenu slikama Arkana i Legije

BEOGRAD - Ne odričem se starih prijateljstava.Dok se u Beogradu uveliko kroji nova vlada, jedan od kandidata za ministra odbrane Borislav Pelević u selu Sekulić podno Tare zida crkvu, a sebi je već podigao i spomenik. Naime, pored temelja crkve je mali plac na kome je groblje. Tu je i Pelevićevo grobno mesto, veliki spomenik na kome je ugravirana gotovo cela njegova biografija.- Kupio sam tu sebi grobno mesto. Ovo smatram svojim drugim zavičajem.Funkcioner SNS ugostio nas je u svojoj planinskoj kući. U ogromnom dvorištu ispred planinske kuće napravljene od punog drveta, Pelević, obučen u srpsku nošnju, priča nam da je na Taru prvi put došao pre 13 godina, da je veoma zavoleo ceo kraj, te da ima utisak da mu je to sada drugi zavičaj. Ideja o crkvi rodila se, kaže, u jednom od razgovora s meštanima kada su ga, zbog velikog poštovanja prema njemu, proglasili za predsednika crkvenog odbora. Zbog toga je izgradnju crkve preuzeo na sebe.- Crkva će imati 45 kvadrata, biće visoka devet metara, a gradi se od starog bora. To drvo je staro između 500 i 600 godina, traje oko hiljadu godina i raste samo na Tari. Celokupan građevinski materijal dobili smo od Nacionalnog parka Tara - kaže Pelević i nastavlja:- Ja sam ktitor crkve. Pre oko godinu dana počeli smo izgradnju, dvojica meštana su dala po pet ari placa, zemljište na kome je crkva, dobili smo dosta donacija, a ja sam digao kredit od oko 30.000 evra na pet godina.Na pitanje kako će finansijski izdržati kad se za crkvu zadužio 30.000 evra, a poslanička plata ili plata ministra su do 130.000 dinara, on kroz osmeh kaže:- Ne živim ja od poslaničke plate. Kupio sam pre nekoliko godina, uz pomoć prijatelja, kuću u Budvi, koju sam u pravom trenutku prodao. Sad lagodno živim od kamate. Pa, ja sam pola poslaničke plate davao za izgradnju Avalskog tornja.

Ne odriče se Arkana i LegijeZidove kuće krase i slike Željka Ražnatovića Arkana i Milorada Ulemeka Legije, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića.- Nikad se neću odreći Arkana - kaže nam Pelević dok s ponosom pokazuje na ogromnu sliku. - Kuma se ne odričem, bez obzira na funkciju. Njegova slika će uvek biti u mojoj kući, brvnari, kabinetu, koji god da bude.

Pelević, Arkan i Legija
Pelević, Arkan i Legija

Konj na poklonPelević nam je otkrio da ima i konja, Pegaza, koga je na poklon dobio od prijatelja iz Kostolca. Životinju mu čuva komšija, Miodrag Jelisavčić.- Pre godinu dana dobio sam Pegaza od prijatelja. Prelep je - kaže Pelević dok stavlja nogu u uzengiju.

Meštani ga zamolili da im izgradi crkvu
Meštani ga zamolili da im izgradi crkvu

Ne nazdravljam „tomovačom“Crkveni odbor je kod temelja „zalio“ uspešan početak domaćom šljivovicom.- Nije ovo Tomina rakija. Ova je bolja - dobacio je Pelević.

Ceca Ražnatović gost na osveštenju crkve- Na osveštenje crkve pozvaćemo i patrijarha Irineja. Nadam se da će moći da dođe. Gost će nam biti i moja kuma Svetlana Ceca Ražnatović - dodaje Pelević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track