BORKOVIĆ PREŽIVEO DRAMU: Jedva sam izašao iz zapaljenog automobila

Srpski automobilista još uvek pod utiskom

BORKOVIĆ PREŽIVEO DRAMU: Jedva sam izašao iz zapaljenog automobila

Ostali sportovi -
Unutra je sve počelo da gori i dimi se. S obzirom na veoma skučen prostor u automobilu, jedva sam uspeo da bez ičije pomoći izađem i tek tada mi je malo laknulo, objasnio je Borković

MARAKEŠ - Najbolji srpski automobilista Dušan Borković nakon velikog uspeha i osvajanja devet bodova na startu WTCC sezone u Marakešu okreće se nastavku sezone u Francuskoj, ali je, kako kaže, još uvek pod utiskom drame kroz koju je prošao u Maroku.

"Usled oštećenja na automobilu na prvoj trci, mehaničari su primetili da curi ulje. Nisu imali vremena između dve trke da provere šta je tačno u pitanju, pa su mi inženjeri rekli da odmah stanem ako primetim da svetle lampice za upozorenje na temperaturu motora", objašnjava Borković.

Iako se nadao da do najgoreg scenarija neće doći, Borković je morao da se zaustavi, ali ni tu nije bio kraj njegovim mukama.

"Kada sam primetio da se pale lampice, ponadao sam se da će automobil izdržati do kraja trke, a onda je unutra sve počelo da gori i dimi se. S obzirom na veoma skučen prostor u automobilu, jedva sam uspeo da bez ičije pomoći izađem i tek tada mi je malo laknulo", objasnio je Borković.

Borković narednog vikenda vozi na trci u Francuskoj na čuvenoj stazi "Pol Rikar".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track