BOSANAC NIJE ZNAO DA JE RANJEN: Golman branio sa metkom u glavi
Foto: Avaz.ba

Primio samo jedan gol

BOSANAC NIJE ZNAO DA JE RANJEN: Golman branio sa metkom u glavi

Fudbal -
Duško Krtalica (51) ranjen tokom meča, ali je misleći da je udario u stativu, nastavio da igra

SARAJEVO - Nezabeležen slučaj desio se u subotu u sarajevskom naselju Boljakov Potok. Tokom turnira u malom fudbalu 51-godišnji Duško Krtalica, golman jedne od ekipa, požalio se na bolove u glavi, misleći da je to posledica udarca glavom u stativu gola. Međutim, ni sanjao nije da je ranjen tokom utakmice metkom iz pištolja i da je sve vreme u glavi imao zrno od metka.

Krtalica je tokom meča osetio bol, ali je nastavio da igra kao da se ništa nije dogodilo. Prema rečima očevidaca, Krtalica je odlično branio na tom meču i primio je samo jedan pogodak.

Po završetku meča Duško se požalio da mu se koči ruka i da ima poteškoća prilikom govora. Odvezli su ga u Hitnu pomoć, a odatle je upućen u Kliniku za urgentnu medicinu bolnice na Koševu. Lekari su bili frapirani kada su na snimku glave jasno videli metak u glavi.

"Pacijentu je tokom operacije odstranjeno strano telo iz glave. Nakon toga je prebačen na Odeljenje intenzivne nege Klinike za neurohirurgiju. Za sada je stabilnih vitalnih parametara", kazala je Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Policija je po saznanju da je Krtalica ranjen, obišli igralište u naselju Boljakov Potok i utvrdila da su tog dana u okolini bile tri svadbe a da je na jednoj od njih korišćeno vatreno oružje iz kog je Krtalica verovatno ranjen. Policajci su pregledali teren i pronašli 12 čaura, koje su ispaljene iz pištolja. Priveden je 42-godišnji Sejno Ligata, a zaplenjen je i pištolj "crvena zastava" kalibra devet milimetara, poznat kao "duga devetka".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track