Bosanski mediji sahranili živog Kemala Montena!
Foto: KURIR

Javio se Kuriru

Bosanski mediji sahranili živog Kemala Montena!

Stars -
Prvo me je zvao doktor. Kad sam mu se javio pitao me je "Pa zar ti nisi umro". Ovo je drugi put da me sahranjuju, kaže Monteno za Kurir

Veći broj bosanskih medija, čak i engleska verzija Vikipedije objavila je večeras da je Kemal Monteno umro, međutim poznati kantautor je živ i zdrav! Monteno se javio redakciji Kurira povodom tvrdnji medija u BiH da je preminuo!

- Prvo me je zvao doktor. Kad sam mu se javio pitao me je: "Pa zar ti nisi umro?". Ovo je drugi put da me sahranjuju. Prvi put to je bilo 1995. godine u Ljubljani, čak je i vest išla na televiziji i na radiju. Cela situacija mi je smešna i nemam nameru da mrem pre koncerta - rekao je Monteno i dodao da se oseća "nikad bolje".

- Jedva čekam da se vidim sa svojim fanovima. Najpre u Zetri, a potom i u Beogradu. Pozdravljam sve ljude iz Beograda, Niša, Novog Sada... Pretpostavljam da je cela priča krenula nenamerno. Verovatno je neki Kemal negde umro pa su svi koji me znaju pomislili da je reč o meni - raspoloženo nam je rekao Monteno i dodao da je i sam bio u sličnoj situaciji jer je slična vest objavljena za jednog njegovog prijatelja.

- Moj menadžer Faruk Drina je rekao da jeste vest ružna i stresna, ali da je odlična za kampanju za koncert - iskren je Monteno.

Večeras se na pojedinim bosanskim portalima, društvenim mrežama i forumima munjevitom brzinom proširila vest da je legendarni sarajevski kantautor preminuo usled srčanog udara. Čak je i engleska verzija Wikipedije objavila da je Kemal Monteno umro 10. oktobra u Sarajevu. Na sreću, vest se ispostavila potpunom izmišljotinom.

Vest je prvo objavio portal Source.ba, a onda ju je prenelo i još nekoliko portala. Nakon što se ispostavilo da je reč o dezinformaciji, Source.ba je uklonio vest. Kemal Monteno 29. oktobra treba da održi koncert u beogradskom Centru ”Sava” simboličnog naziva “Vratio sam se, živote".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track