Bošković: Devojke ne spavaju zbog polufinala

Bod do borbe za medalje

Bošković: Devojke ne spavaju zbog polufinala

Ostali sportovi -
Utakmica Srbija - Francuska igra se sutra od 18,10 u Beogradskoj areni.

BEOGRAD, 12. decembra (Tanjug) - Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da njegove izabranice imaju šansu u odlučujućem meču za prolazak u polufinale protiv Francuske.

"Francuskinje su najbolje, ali ne igraju u pravoj formi i tu vidim našu šansu. Pokušaćemo da odigramo kao protiv Danske i da ih iznenadimo. To nam je trenutno najvažniji meč, a kasnije ćemo razmišljati o eventualnim protivnicima u polufinalu", rekao je Bošković novinarima u Kovilovu.

On je ponovio da je srećan jer radi sa sjajnim devojkama.

"Devojke imaju višsak adrenalina nego što je potrebno, pa zato imaju problem sa snom. To je posledica velike želje da odigraju najbolje što mogu za Srbiju. One to neće da vam kažu, ali svaka u sobi ima zastavu i to pokazuje koliko vole ovu zemlju. Zato sam i rekao da su najbolje na svetu", rekao je Bošković.

Težak meč sa Francuskinjama očekuje i levi bek Sanja Damnjanović.

"Francuskinje igraju fenomenalnu odbranu, biće teško da ih nadmašimo u tom segmentu igre, ali drago mi je da i one imaju oscilacije. Ako ponovimo odbranu kao protiv Danske, nećemo biti bez šansi", rekla je Damnjanović.

Ona se požalila da je reprezentativkama poreban odmor i da teško izdržavaju naporan ritam šampionata.

"U klubu igramo jednu do dve utakmice nedeljno. Ovde imamo ubitačan ritam, ali kako je nama, tako je i ostalim ekipama. Ne želim da se žalim, izdržaćemo do nedelje", poručila je Damnjanović.

Utakmica Srbija - Francuska igra se sutra od 18,10 u Beogradskoj areni.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track