Bošković: Polufinale sa Crnom Gorom meč kao i svaki drugi

Bez pritiska

Bošković: Polufinale sa Crnom Gorom meč kao i svaki drugi

Ostali sportovi -
Članovi ženske rukometne reprezentacije Srbije umereni optimisti pred polufinale Evropskog prvenstva sa Crnom Gorom

BEOGRAD - Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković istakao je danas da će meč protiv Crne Gore biti kao svaki drugi i da će na taj način spremati izabranice za polufinale Evropskog prvenstva.

"Spremamo se kao za svaki drugi meč, kao da igramo protiv Norveške, jer to je sport. Neću pritiskati devojke i insistirati kao da igraju protiv rukometašica, koje su odlučile da igraju za drugu zemlju", rekao je Bošković.

On je priznao da nije spavao posle sinoćnjeg velikog uspeha i plasmana u polufinale EP.

"Malo smo slavili i spavali, ali šta da se radi. Takav je posao. Večeras nas očekuje analiza protivničke igre, kako bismo spremni počeli meč sa Crnom Gorom. Nemam ništa da zamerim devojkama, trudićemo se da, koliko je to moguće, smanjimo oscilacije u igri i ispravimo greške. Uveren sam da će Arena biti puna", rekao je Bošković.

Selektor Srbije u tim za sutrašnji meč vratio je rezervnog golmana Jovanu Risović umesto Ane Kačarević.

Reprezentativka Sanja Damnjanović uvrena je da Srbija još nije pokazala sve što i može i da ima prostora za napredak.

"Možemo više da pružimo u napadu, ali se istrošimo u odbrani i ponekad ostanemo bez snage. Jelena Erić i ja dobro funkcionišemo na poziciji tri i četiri, naravno uz sjajnu Katarinu Tomašević na golu. Niko nije nezaustavljiv, pa ni Katarina Bulatović. Ona ponekad šutira i sa 12 metara, a tu je teško čuvati igrača", rekla je Damnjanović.

Ona je poručila da će Srpkinjama biti potrebna smirenost i hladna glava protiv Crne Gore.

"Crna Gora igra fanatičnu i agresivnu odbranu, možda ponekad i grublju nego što je dozvoljeno, ali ništa im se ne može zameriti. Uspeh na Olimpijskim igrama u Londonu napravile su upravo zbog tog segmenta igre i mislim da uz Francusku i nas, imaju najbolju odbranu na šampionatu", kazala je ona.

Kristina Liščević očekuje da Srbija nastavi sa dobrim izdanjima na prvenstvu Evrope.

"Ne možemo sad da padnemo, imamo nekoliko dobrih rezultata i utakmica iz nas. Trenutno smo u fazi - ne može nam niko ništa. Mislim da će Crnogorke biti pod većom tenzijom, jer većina potiče iz Srbije”, rekla je Liščevićeva.

Polufinale šampionata Evrope između Srbije i Crna Gore igra se sutra od 17 sati u Beogradskoj areni.

Prethodno, u prvom polufinalu od 14.30 sastaju se Norveška i Mađarska.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track