Bošković: Uradili smo i više od planiranog

Selektor zadovoljan

Bošković: Uradili smo i više od planiranog

Ostali sportovi -
Srbija je posle produžetaka poražena od Mađarske 41:38

BEOGRAD - Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković ocenio je posle poraza od Mađarske u meču za bronzu na prvenstvu Evrope, da je naš tim ostvario i više od planiranog na ovom šampionatu.

"Bez obzira što nismo uzeli medalju, devojke zaslužuju sve čestitke, pre svega na borbenosti", rekao je Bošković.

On je istakao da je Mađarska dobila meč zahvaljujući činjenici da su naše rukometasice izgorele u želji da dođu do medalje.

"Mađarice su iskoristile to što su nase devojke tokom meča jurile i maksimalno se istrošile. Ipak, bez obzira na to što nismo uzeli medalju, naše devojke su najbolje na svetu" , rekao je Bošković.

On je naglasio da je naša reprezentacija velikom borbenošću na ovom šampionatu pokazala kako se igra za svoju zemlju.

"Stigli smo do polufinala i već tada smo uradili više od planiranog. Čestitam devojkama od srca na velikoj borbi", poručio je Bošković.

Andrea Lekić koja je proglasena za najboljeg plejmejkera prvenstva istakla je da se nada da će današnji poraz biti pouka za ubuduće.

"Nismo bile precizne u odlučujućim trenucima i to nas je na kraju koštalo pobede. Ponestalo nam je i snage, jer smo bukvalno u svakom meču na sampionatu stavljale srce na teren", rekla je Lekić.

Najbolji levi bek šampionata Evrope Sanja Damnjanović je naglasila da je naš tim po igrama koje je prikazao tokom prvenstva Evrope zaslužio medalju.

"Sada je zaista teško bilo šta reći. Toliko smo želeli ovu medalju i mislim da smo je zaslužile. To bi bio realan ishod ovog takmičenja. Danas nam ni odbrana nije bila na nivou, ali nadam se da ćemo sve to ispraviti za godinu dana na prvenstvu sveta", poručila je Damnjanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track