Bostonska policija: 50.000 dolara za dojavu o napadaču
Foto: CNN

Ucenjen

Bostonska policija: 50.000 dolara za dojavu o napadaču

Planeta -
Šef policije u Bostonu Ed Dejvis rekao je da za sada niko nije uhapšen u vezi sa napadom. Mediji u SAD su sinoć javili da je jedna osoba iz Saudijske Arabije zadržana kao "osoba od interesa", ali da nije zvanično osumnjičen

BOSTON - Američka sekretarka za državnu bezbednost Dženet Napolitano kaže da nema naznaka da je bombaški napad u Bostonu, u kome su tri osobe poginule, a više od 170 povređeno, deo neke veće zavere.

Ona je rekla da i pored toga vlasti savetuju oprez, istakavši da će ostati na snazi povišene mere bezbednosti, naročito na velikim saobraćajnim čvorištima, na kojima boravi mnogo ljudi.

Napolitano je pozvala građane SAD da budu obazrivi i da odmah prijave ako vide bilo kakve sumnjive aktivnosti.

Agencija AP prenosi da je policija u Bostonu ponudila nagradu od 50 hiljada dolara za informaiju koja bi pomogla u hapšenju osumnjičenih za jučerašnji napad.

Prema najnovnijim podacima, 17 osoba povređenih u napadu i dalje je u kritičnom stanju.

Šef policije u Bostonu Ed Dejvis rekao je da za sada niko nije uhapšen u vezi sa napadom. Mediji u SAD su sinoć javili da je jedna osoba iz Saudijske Arabije zadržana kao "osoba od interesa", ali da nije zvanično osumnjičen.

FBI istražitelji su preneli medijima da se traži osoba "tamnije kože,

ili crnac" verovatno sa stranim akcentom, u vezi sa bombaškim napadom na maratonu.

Predsednik SAD Barak Obama je rekao da još nema podataka ko stoji iza napada, ali je obećao da će ga stići "ruka pravde".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track