BOSTONSKI BOMBAŠ: Ne može da govori, na pitanja odgovara pismeno

Ispitivanje

BOSTONSKI BOMBAŠ: Ne može da govori, na pitanja odgovara pismeno

Planeta -
Carnajev, koji se nalazi na intenzivnoj nezi povremeno se odaziva. Njega je pogodio metak u usta i u nogu, rekao je šef bostonske policije Ed Dejvid

BOSTON - Osumnjičeni bombaš na bostonskom maratonu Džohar Carnajev (19), koji je teško ranjen i ne može da govori, probudio se i odgovara vlastima na pitanja u pisanoj formi.

Carnajev, koji se nalazi na intenzivnoj nezi bostonskog Medicinskog centra Bet Izrael, povremeno se odaziva. Njega je pogodio metak u usta i potom izašao kroz vrat, a pogođen je i u nogu, rekao je šef bostonske policije Ed Dejvid.Dejvid je rekao da su dvojica osumnjičenih Čečena za napad na bostonskom maratonu, Džohar i njegov stariji brat Tamerlan (26), ubijen u policijskoj akciji, imali ogromnu zalihu oružja koja je verovatno bila planirana za druge napade.Vlasti su pronašle mnogo neeksplodiranih bombi kućne izrade i više od 250 metaka u petak rano ujutro nakon obračuna braće sa policijom.Dejvid je rekao da zbog tolike pronađene količine eksploziva i municije policija ima razlog da veruje da su braća Tsarnajev planirala da napadnu i druge ljude.Iako policija ne može sa sigurnošći da tvrdi da nema negde još skrivenog eksploziva, Dejvid tvrdi da je stanovništvo Bostona sigurno.Istražitelji još nisu otkrili motiv napada na bostonskom maratonu.Džohar Carnajev se sumnjiči da je zajedno sa starijim bratom Tamerlanom, za koga tvrde da je bio religijski fanatik, aktivirao dve bombe blizu finiš linije maratona, usmrtivši troje ljudi i ranivši oko 180, što je najgori napad u SAD od terorističkih napada na Njujork i Vašington 11. septembra 2001. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=zdvSzc8JB14

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track