BOSTONSKI BOMBAŠ: Ovo vam je za Irak i Avganistan!
Foto: Twitter

Islamski fanatik

BOSTONSKI BOMBAŠ: Ovo vam je za Irak i Avganistan!

Planeta -
Tamerlan je bio mozak napada jer je želeo da odbrani islam, tvrdi mladi terororista koji se oporavlja od povreda

Bostonski bombaš, Čečen Džohar Carnajev (19) izjavio je istražiteljima da su on i njegob brat Tamerlan izveli teroristički napad zbog američkih intervencija na Irak i Avganistan! Čečen tvrdi da su delovalo samostalno kada su ubili troje i ranili 250 ljudi na maratonu u Bostonu.

Carnajev se oporavlja od ranjavanja, a tvrdi da je glavni bombaš njegov stariji brat.- Tamerlan je bio mozak napada jer je želeo da odbrani islam - mišljenja je mladi terororista!

Devetnaestogodišnji terorista se oseća bolje, ali je još uvek u teškom stanju. Sa policajcima uglavnom komunicira klimanjem glave. Prema prvim informacijama policajci su ga stavili u grupu radikalnih džihadista...Policija je saslušala i mladog Kineza koga su braća Čečeni oteli tokom noći u kojoj je organizovana potera. Mladić, poreklom iz Kine je rekao da bi ga Carnejevi sigurno likvidirali da je poreklom Amerikanac.

Naime, bežeći posle ubistva policajca Šona Kolijera, Tamerlan i Džohar uleteli su u auto Kineza, terenac "mercedes". On je odmah hteo da ga uplaši pa je priznao vozaču da su teroristi.- Ja sam podmetnuo eksplozije u Bostonu? Da li si čuo za to - rekao je Tamerlan. Međutim, Kinez je brzo pobegao iz automobila i pozvao policiju, dok su Čečeni umakli.Podsetimo, Tamerlan je ubijen u okršaju sa policijom, dok je Džohar uhapšen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track