Božićne čestitke beogradskog nadbiskupa i patrijarha
Foto: Beta

Praznici

Božićne čestitke beogradskog nadbiskupa i patrijarha

Društvo -
Mir Božiji - Hristos se rodi! Svi vam želimo da vaša sveta Crkva nezaustavljivo napreduje u dobi, blagodeti i mudrosti, naveo je Hočevar u pismu

BEOGRAD - Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar čestitao je danas predstojeće Božićne praznike patrijarhu srpskom Irineju, Srpskoj pravoslavnoj crkvi i vernicima Istočne crkve.

Hočevar je u pismu upućenom patrijarhu naveo da “od srca svi po dobroti pozvani u Katoličku Crkvu u Srbiji’’ žele da “Isus donese mir, slobodu, radost i blagoslov”.

"Mir Božiji - Hristos se rodi! Svi vam želimo da vaša sveta Crkva nezaustavljivo napreduje u dobi, blagodeti i mudrosti. Želimo Vam lično vaše svetosti krepko zdravlje i istrajnost u svedočenju Božje dobrote i velike Isusove želje da svi jedno budu", poručio je Hočevar u pismu koje je podeljeno novinarima nakon čitanja poslanice u Beogradskoj nadbiskupiji.

On je poželeo patrijarhu i da u Beogradu i dalje iskreno sarađuju, podsetivši da Nadbiskupija u narednoj godini proslavlja 90 godina od ponovnog uspostavljanja, te da su, kako je rekao, “naši vernici i naše Crkve posle Prvog svetskog rata zajedno rasli i napredovali’’.

"Neka nam slavlje Hristovog rođenja omogući i nove, još odlučnije korake ljubavi i razumevanja", rekao je Hočevar.

Beogradski nadbiskup je naveo i da je patrijar Irinej čestitao njemu i njegovoj pastvi praznike i poželeo mir, radost i svako istinsko dobro od Isusa Hrista.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track