BOŽO DALMACIJA OTAC NASTRADALE MILENE: Ne želimo ćerkino ime na spomeniku stradalima u Kontrastu!

Ispoštovana želja neutešnih roditelja

BOŽO DALMACIJA OTAC NASTRADALE MILENE: Ne želimo ćerkino ime na spomeniku stradalima u Kontrastu!

Crna Hronika -
Naša ćerka je sahranjena na obližnjem Almaškom groblju i mi pored zgarišta diskoteke Kontrast prolazimo skoro svakog dana. Zaista nemamo snage da u prolazu čitamo ime svoje ćerke na spomeniku - objasnio je potreseno profesor Božo Dalmacija čija ćerka Milena je nastradala u požaru u diskoteci Kontrast

NOVI SAD - Na spomeniku žrtvama stradalih u diskoteci „Kontrast“ neće biti imena Milene Dalmacije. Kako je saopštio Savet za kulturu Skuštine grada Novog Sada, to su zahtevali roditelji pokojne Milene, pa je juče njihova želja i usvojena na sednici saveta.

Profesor Božo Dalmacija, otac stradale Milene, kaže da nema nikakvog nesporazuma. On ističe da poštuje ideju da se postavi spomenik, ali da on i njegova supruga ne žele da se Milenino ima tu nađe.

- Naša ćerka je sahranjena na obližnjem Almaškom groblju i mi pored zgarišta diskoteke “Kontrast” prolazimo skoro svakog dana. Previše nam je i to što nas prizor koji na putu do groba viđamo potresa i zaista nemamo snage da u prolazu čitamo ime svoje ćerke na spomeniku - objašnjava potreseno Dalmacija.

On dodaje da to posebno uznemirava njegovu suprugu te su se njih dvoje složili da uskrate saglasnost da se Milenino ime nađe na spomeniku, uz imena ostalih nastradalih mladića i devojaka.

Savet za kulturu saopštio je da su Milenini roditelji uputili dopis gradskim vlastima, i da je njihova želja ispoštovana.U požaru u diskoteci “Kontrast” koji se dogodio 1. aprila 2012. godine poginuli su Marina Aničić, Zoran Ignjatović, Marko Pavlović, Renato Vuković, Milena Dalmacija i Tamara Miladinović.

Imena petoro stradalih biće istaknuta na spomeniku, uz rečenicu: “Ova tragedija večita je opomena društvu da se ne zaboravi i nikada više ne ponovi”.

Inicijativa za podizanje spomenika pokrenuta je u novembru prošle godine, a svojim potpisima je podržalo više od 10.000 građana.

Sećanje i na stradale u Laundžu

U maju 2012. godine pokrenuta je i inicijativa da se u kampusu Novosadskog univerziteta formira spomen-park i podigne kapela stradalima u kafiću “Laundž” i diskoteci “Kontrast”.

Iako je predlog dobio široku podršku, ipak je doneta odluka da se spomenik postavi kod zgarišta diskoteke. U kampusu je ranije postavljen spomenik stradalima u kafiću “Laundž”. Ova tragedija se dogodila 17. februara 2008. kada je u požaru stradalo osmoro mladih.

Izvor: Blic/24sata.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track