Bračni par Srba držao nemačku devojčicu kao robinju

Stravično

Bračni par Srba držao nemačku devojčicu kao robinju

Crna Hronika -
Milenko i Slavojka Marinković uhapšeni su zbog sumnje da su niz godina držali zatočenu nemačku devojčicu, surovo je zlostavljali, izgladnjivali i terali da radi teške poljoprivredne poslove

SARAJEVO - Preživela stravičnu torturu.Bračni par Milenko i Slavica Marinković iz sela Gojčin kod Kalesije u BiH deset godina su u ropstvu držali Nemicu Klaru, koja sada ima 19 godina. Prema navodima sajta Bportal.ba, tamničari su devojčicu fizički i psihički brutalno zlostavljali, mučili i izgladnjivali. Spasena je prošle nedelje zahvaljujući komšiji Seadu Makaliću, koji ju je fotografisao i o svemu obavestio policiju.

Sekli je nožem

Kad su je našli, imala je jedva 40 kilograma, bila je u teškom psihičkom i fizičkom stanju, sa ožiljcima po celom telu.

Da priča bude još šokantnija, za stravične muke koje je Klara proživljavala svih ovih godina znala je njena majka Kristina, ali i još nekoliko meštana, koji zbog straha od osvete nisu smeli ništa da kažu.

Kako piše Bportal, sve je počelo pre desetak godina, kada je Milenko Marinković iz Austrije, gde on i trojica njegove braće rade, u kuću u BiH doveo drugu ženu, Nemicu Kristinu, i njene četiri ćerke. Tri starije devojke su se navodno udale za Marinkovićeve rođake, a Klaru je ostala da živi sa Slavicom i Milenkom.

Prema rečima meštana, devojčica je radila najteže fizičke poslove, svakodnevno su je tukli, čak su je povređivali i nožem.

- Te rane po rukama nisu joj ni previjali, već su pustili da same zarastu. Tukli su je, zlostavljali seksualno i na sve moguće načine. Osim Milenka i Slavice, to su radili i ostali članovi porodice. Jednostavno, ne postoji nijedna brutalnost na svetu koju ta devojka nije doživela - ispričao je za Bportal jedan od meštana.

Radila umesto konja

Esed Resić je naveo da je jednom video nesrećnu Nemicu kako vuče zaprežna kola umesto konja.

- Govorili su: „Hija, hija...“ kao da teraju konja. Pogledam, ne vidim konja. Onda vidim da ona vozi kola, dok se oni smeju - rekao je Resić za Bportal.

Klarini zlostavljači su uhapšeni i predati u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona. Određen im je jednomesečni pritvor, a devojka je u sigurnoj kući, gde se oporavlja.

Krili je od policije

Prema navodima Bportala, Sead Makalić je posumnjao da nešto nije u redu u kući Marinkovića još pre nekoliko godina, kad je video zapuštenu i prljavu devojčicu. Dugo je slušao priče o mučenju, a policiji je sve prijavio još prošle godine. Klara tada nije pronađena. Navodno je bila skrivena u podrumu, a Marinkovići su tvrdili da ju je majka odvela u Nemačku. Prošle nedelje Makalić je uspeo da fotografiše Klaru, a potom odneo fotografiju policiji. Iako su Marinkovići opet tvrdili da ne živi kod njih, ovoga puta istražitelji su uspeli da je nađu skrivenu u šumi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track