Bramerc: Srpske žrtve traže zadovoljenje pravde

Savet bezbednosti UN

Bramerc: Srpske žrtve traže zadovoljenje pravde

Politika -
Povodom oslobađajućih presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču i bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, da nema sumnje da su ozbiljni zločini počinjeni i da žrtve imaju pravo na zadovoljenje pravde

NJUJORK - Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc pohvalio je saradnju Srbije sa Tužilaštvom u Hagu, istakavši da je ona od najvećeg značaja za uspešan završetak suđenja koja su u toku.

Povodom oslobađajućih presuda hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču i bivšem kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, da nema sumnje da su ozbiljni zločini počinjeni i da žrtve imaju pravo na zadovoljenje pravde.

"Te presude su izazvale veliki broj reakcija, i ja mogu da kažem da nema sumnje da su ozbiljni zločini počinjeni, kao i da žrtve imaju pravo na zadovoljenje pravde , rekao je Bramerc na sednici Saveta bezbednosti UN u Njujorku, dodavši da ohrabruje lokalna tužilaštva da sarađuju i vode krivične postupke. On je kazao i da će u tome imati pomoć njegove tužilačke kancelarije.

Glavni haški tužilac je dodao i da je prilikom posete u oktobru u Beogradu dobio uveravanja da će saradnja biti nastavljena, kao i da će se sarađivati i oko otkrivanja mreže jataka Ratka Mladića i Radovana Karadžića.

On se založio i za što skorije potpisivanje Protokola o saradnji tužilaštva za ratne zločine Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track