Branko Lazarević pušten da se brani sa slobode!
Foto: Dado Đilas

Završeno saslušanje

Branko Lazarević pušten da se brani sa slobode!

Crna Hronika -
Bivši šef kabineta premijera Ivice Dačića i otpravnik poslova ambasade Srbije u Atini Branko Lazarević napustio je zgradu Tužilaštva za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici oko 14.30 sati

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu pustio je dans Branka Lazarevića da se brani sa slobode, ali mu je odredio meru zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja suda i privremeno mu oduzeo pasoš.

Posebno odeljenje Višeg suda u Beogradu (Specijalni sud) precizira da je sudija za prethodni postupak naložio i da se Lazarević svakog prvog ponedeljka u mesecu javlja određenoj policijskoj stanici. Bivši šef kabineta premijera Ivice Dačića i otpravnik poslova ambasade Srbije u Atini Branko Lazarević napustio je zgradu Tužilaštva za organizovani kriminal u Ustaničkoj ulici oko 14.30 sati.

Lazareviću je na predlog tužilaštva za organizovani kriminal sudija odredio i meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim okrivljenim i svedokom, zbog postojanja okolnosti da bi mogao ometati postupak uticanjem na njih.

To znači da će se Lazarević u toku postupka braniti sa slobode uz poštovanje pomenutih mera.

Lazarević je otpravnik poslova u ambasadi Srbije u Atini i bivši šef kabineta Ivice Dačića, koji se sumnjiči za saradnju sa pojedinim pripadnicima kriminalnog kana odbeglog narko bosa Darka Šarića.

Kako je ranije danas rekao tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević tužilaštvo će u nastavku predistražnog postupka preduzeti još neke istražne radnje, na osnovu kojih će biti doneta odluka o krivičnoj prijavi koju je protiv Lazarevića i još dva lica podnela policija. Krivična prijava, koju je tužilastvu podnela Uprava kriminalističke policije, tereti Lazarevića i još dva lica, za krivična dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela i odavanja službene tajne.Lazarević je sinoć saslušan u tužilastvu gde je izneo svoju odbranu i odgovarao na pitanja u prisustvu svog izabranog branioca.

Kako je tužilac Radisavljević ukazao, Lazarević se tereti za krivična dela za koja se prema zakonu vodi takozvani skraćeni postupak (ne vodi se istraga, jer je za ta dela predviđena kazna do osam godina zatvora, već će na osnovu istražnih radnji biti odlučeno o krivičnoj prijavi i eventulanom optužnom predlogu).Lazarević je juče prethodno saslušavan devet sati u Upravi kriminalističke policije.On je saslušavan povodom indicija da je ranije kontaktirao sa optuženim pripadnicima Šarićeve grupe i dostavljao informacije o merama praćenja i prisluškivanja koje se preduzimaju protiv njih.

Lazarević je, takođe, trebalo da odgovori na pitanja da li se sastajao sa Šarićem - optuženim za šverc oko tri tone kokina iz Južne Amerike u Zapadnu Evropu i za pranje para u Srbiji, kao i njegovim bliskim saradnikom Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, takođe optuženim za šverc kokaina.On je, kako su preneli pojedini mediji, tokom saslušanja u policiji rekao da ga je sa Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana - jednim od optuženih pripadnika Šarićeve grupe, upoznao Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja