Bred Fridel za Kurir: Nemanja i Bane su najbolji u Engleskoj
Foto: Dado Đilas

Golman ceni srpske defanzivne igrače

Bred Fridel za Kurir: Nemanja i Bane su najbolji u Engleskoj

Brazil 2014 -
Legendarni golman kaže da je tokom bogate karijere u Engleskoj igrao protiv velikog broja kvalitetnih fudbalera iz Srbije

Izveštači Kurira

nastavljaju da vam predstavljaju ekskluzivne priče sa Svetskog prvenstva u Brazilu. Novi u nizu naših sagovornika je čuveni golman Bred Fridel, jedan od najboljih američkih fudbalera u istoriji, trenutno član Totenhema.Rado je pristao da razgovara s nama, a nas je najviše interesovalo da čujemo koji je najbolji srpski fudbaler s kojim je igrao tokom impresivne karijere.- Najbolji srpski igrač protiv kog sam igrao? Da budem iskren, sećam se Svetskog prvenstva u Francuskoj 1998. godine, kada sam igrao protiv Jugoslavije. Moraćete da me ispravite ako ne navedem srpskog igrača iz te generacije - počeo je Fridel razgovor za Kurir i nastavio:- U tom timu je igrao Mijatović. Jugović je bio fantastičan, kao i vaš bivši selektor Siniša Mihajlović, koji je bio nezaustavljiv. U stvari, čitav vaš tim iz 1998. bio je veoma jak.Kada je reč o igračima mlađe generacije, sjajni američki golman imao je priliku da ih upozna tokom prebogate karijere u engleskoj Premijer ligi.- Odmah se setim Nemanje Vidića i Branislava Ivanovića. Mislim da su njih dvojica u samom vrhu, ako ne i najbolji odbrambeni fudbaleri Premijer lige. Vidić je sad napustio Englesku, ali trag koji je ostavio u Mančester junajtedu je ogroman - zaključio je Fridel.
Svi ih znaju... Vidić i Ivanović
Svi ih znaju... Vidić i Ivanović

Branio bez pauzeREKORDER PREMIJER LIGEBred Fridel je najpoznatiji američki golman, koji je većinu svoje karijere proveo u Engleskoj. Za nacionalni tim svoje zemlje branio je 82 puta, a tokom boravka u Blekburnu i Aston Vili oborio je rekord Premijer lige sa 310 uzastopno odigranih utakmica. Ovaj momak iz Ohaja postavio je još jedan rekord u engleskom fudbalu pošto je na meču s Mančester junajtedom branio sa 39 godina i 259 dana, čime je postao najstariji fudbaler koji je igrao u Premijer ligi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track