BRUKA: Krali novac iz crkve, pop je zaključao
Foto: Kurir Štampano

Katanac zbog lopova

BRUKA: Krali novac iz crkve, pop je zaključao

Srbija -
Ova crkva u Valjevu do sada je nekoliko puta bila na meti lopova. Iz crkve je nestajao novac koji su ostavljali građani koji dolaze u bolnicu, a lopovi su više puta obijali crkvena vrata i prozore. Crkva koja je izgrađena na ulazu u bolnički krug nema crkvenjaka, a ni video-nadzor

VALJEVO - Ništa im nije sveto!Crkva u krugu valjevske bolnice ponovo je zaključana zbog lopova! Sveštenstvo Hrama svetih Kozme i Damjana zabravilo je bogomolju zbog učestalih krađa priloga vernika i provala u taj crkveni objekat. Dok ne budu kupljene kamere, crkva će biti otvorena samo za vreme bogosluženja.Više puta pljačkana Ova crkva u Valjevu do sada je nekoliko puta bila na meti lopova. Iz crkve je nestajao novac koji su ostavljali građani koji dolaze u bolnicu, a lopovi su više puta obijali crkvena vrata i prozore. Crkva koja je izgrađena na ulazu u bolnički krug nema crkvenjaka, a ni video-nadzor.- Ovo ima samo u Srbiji. Neverovatno je da nemaju obzira ni prema crkvi i veri, ništa im nije sveto. Dokle ćemo kao narod stići ako krademo iz svojih crkava - pita Raško Jovičić, koji nije uspeo da uđe u ovaj hram i zapali sveću.U valjevskoj eparhiji kažu da su bili prinuđeni da crkvu stave pod ključ, jer ne mogu da stanu na put lopovima.- Nakon učestalih krađa odlučeno je da crkva bude zaključana i da je otvaramo samo kad su bogosluženja. Lopovi su nekoliko puta provaljivali u hram. Krajem aprila su razvalili vrata. Novca nije bilo, tako da su nam samo napravili štetu. To je ko zna koja provala po redu. Meni kao sveštenom licu jedino je ostalo da se pomolim Bogu za zdravlje i spasenje tih ljudi i za njihovo pokajanje i da se molim za njih da se vrate na pravi put - kaže sveštenik tog hrama Radomir Aleksić.Nemaju para za nadzorValjevski hram u bolničkom krugu prvi put je zaključan pre godinu dana. Nakon nekoliko meseci, vrata su ponovo bila otvorena za vernike, međutim, posle najnovije provale u ovaj verski objekat, ponovo je stavljen katanac. U valjevskoj bolnici kažu da zajedno sa eparhijom pokušavaju da pronađu najbolje rešenje, a to je postavljanje video-nadzora, mada za to trenutno nema para.(T. K.)

UčestaloCRKVE NA METI LOPOVASamo u prošloj godini u valjevskom kraju opljačkano je više hramova, kažu u policiji u Valjevu. Iz crkve u mioničkom selu Brežđe lopovi su ukrali novac i oštetili crkvena vrata koja su razvalili.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track