BRUKA: Sin Franje Tuđmana godinama ne plaća alimentaciju svom vanbračnom detetu!
Foto: Reuters

Porodična sramota

BRUKA: Sin Franje Tuđmana godinama ne plaća alimentaciju svom vanbračnom detetu!

Planeta -
Majka Tuđmanovog unuka Franje Antona (15) kaže da se njegov otac Stjepan vadi na nemaštinu, a vozi mercedes, ima kuču u elitnom kraju i najmanje dva poslovna prostora u centru Zagreba

ZAGREB - Stjepan Tuđman, mlađi sin prvog predsednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana, već godinama ne plaća alimentaciju za svog sina Franju Antona (15), pa dečakova majka već dugo bije pravnu bitku s njim, piše Jutarnji.hr.

Hrvatska advokatska komora navodi da oko 60.000 dece u državi ne prima alimentaciju. U toj vojsci dece kojoj zakonom dužni roditelji ne plaćaju izdržavanje je i zagrebački gimnazijalac Franjo Anton Tuđman (15). Majka unuka prvog hrvatskog predsednika, čije ime i prezime dečak nosi, Antonija Vlatković (39), već godinama vodi pravnu bitku protiv Franjinog oca Stjepana Tuđmana (64), koji se pravda da ne plaća alimentaciju svom vanbračnom sinu - zbog poslovnih problema.

"Na rubu sam živaca i strpljenja jer sam samohrana majka koja jedva spaja kraj s krajem. Možete misliti šta sve treba dečaku od 15 i po godina da bi normalno živeo. Za sebe ništa ne tražim, iako sam praktično bez posla, već samo zahtevam ono što je Stjepan zakonski dužan da da našem sinu", kaže ona.

"Znam da se Stjepan pravda poslovnim problemima i nemaštinom, ali pitam se ko to ne može da izdvoji 3.500 kuna za svoje dete, a vozi se u "mercedesu", živi u svojoj kući u Nazorovoj ulici i ima najmanje dva poslovna prostora u centru Zagreba od čijeg izdavanja bi mogao da izdržava svoje dete?", pita se samohrana majka Antonija Vlatković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track