BRUKA: Tijanini roditelji počistili sve pare sa računa, uzeli dva miliona evra!
Foto: Nebojša Mandić

Oteli novac od druge bolesne dece

BRUKA: Tijanini roditelji počistili sve pare sa računa, uzeli dva miliona evra!

Društvo -
Jelena i Nebojša Ognjanović odbili da pare dobijene putem donacija poklone deci kojoj je potrebna operacija

BEOGRAD - Velika bruka.Jelena i Nebojša Ognjanović, čija je osmogodišnja ćerka Tijana umrla 15. jula ne dočekavši transplantaciju srca u Dečjoj klinici u Hjustonu, pre nekoliko dana podigli su oko dva miliona evra sa računa u Komercijalnoj banci, saznaje Kurir.NeverovatnoHumanitarni račun s kojeg su Ognjanovići podigli novac otvoren je prošle godine i na njega su građani iz Srbije, zemalja regiona, Evrope, ali i celog sveta uplaćivali novac kako bi mala Tijana mogla da ode u Hjuston na transplantaciju srca od 710.000 dolara.- Pre nekoliko dana Tijanini roditelji su podigli oko dva miliona evra s računa na koji su građani uplaćivali novac za operaciju nesrećne devojčice. Kako je bilo mnogo onih koje je dirnula Tijanina sudbina, i iz zemlje i iz inostranstva, i budući da se humanitarnoj akciji odazvala većina javnih preduzeća, privatnih kompanija, javnih ličnosti iz sveta politike, estrade, na računu je bilo mnogo para. Iako je deo potrošen na Tijanin put i lečenje u Hjustonu, opet je ostalo mnogo. Taj novac, tačnije, oko dva miliona evra, Jelena i Nebojša Ognjanović podigli su pre nekoliko dana. Bili smo iznenađeni njihovim postupkom, ali nismo mogli da ih sprečimo da podignu novac s humanitarnog računa koji glasi na njihovo ime - priča izvor Kurira iz Komercijalne banke.Prekid saradnjeTijanina bolest ujedinila je ljude iz cele bivše Juge, Evrope i sveta, pa su se svi angažovali da se novac sakupi što pre kako bi Tijana na vreme stala u red za novo srce u bolnici u Hjustonu. Iako je novac sakupljen i Tijana početkom aprila ove godine otputovala u Hjuston, njeno srce nije izdržalo i umrla je 15. jula. Sahranjena je nedelju dana kasnije na beogradskom groblju Lešće.Iako je posle Tijanine sahrane javnost očekivala da će njeni roditelji preostali novac pokloniti u humanitarne svrhe, za lečenje druge bolesne dece, to se nije dogodilo. Umesto da to urade, Tijanini roditelji su odbili da govore na tu temu i potpuno prekinuli kontakt s medijima koji su najviše doprineli da se javnost motiviše da donira novac za Tijanu.Nebojša Ognjanović nije odgovarao na naše pozive, ali nam je na SMS sa pitanjima odgovorio da je naša informacija o podizanju dva miliona evra budalaština.- To nije istina. Nalazimo se u zemlji, radimo svoj posao, idemo na groblje svaki dan, i to je to - odgovorio je Ognjanović, izbegavši da odgovori na pitanje da li je novac još na računu i koliko ga je ostalo posle Tijaninog lečenja.

Počivaj u miru... Tijana Ognjanović
Počivaj u miru... Tijana Ognjanović

Računi klijenata su strogo čuvana tajnaU Komercijalnoj banci juče nisu mogli ni da potvrde ni da negiraju naša saznanja.- Računi svih naših klijenata, pa i Ognjanovića, strogo su čuvana tajna i informacije o njima mogu se dati samo na zahtev suda - rekao nam je Goran Milićević, direktor marketinga u Komercijalnoj banci.

AKCIJA KURIRA: Srbija skupila više od 500.000 dolara za Tijanino srce!

Podsetimo, pošto je Kurir pokrenuo akciju prikupljanja novca za lečenje male Tijane samo dan posle (2.04. ) na računu u Komercijalnoj banci bilo je 500.000 dolara.

"Jutros je na računu u Komercijalnoj banci bilo 500.000 dolara tako da imamo neophodni depozit za uplatu bolnici.

Suprug već priprema sve za predaju dokumentacije za vizu za Ameriku i nadamo se da ćemo uskoro krenuti na put", kaže za Kurir Tijanina majka Jelena Ognjanović i dodaje da je za samu operaciju potrebno još 210.000 dolara, dok će za oporavak posle operacije trebati još novca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track