BRZE POSLASTICE: Osvežavajući deserti za letnje užitke

Jednostavno

BRZE POSLASTICE: Osvežavajući deserti za letnje užitke

Pop kultura -
Donosimo vam izbor voćnih poslastica u kombinaciji sa sladoledom, čokoladom ili drugim dodacima za nezaboravne letne užitke

Donosimo vam izbor voćnih poslastica u kombinaciji sa sladoledom, čokoladom ili drugim dodacima za nezaboravne letnje užitke. Ako ste za dijetalnu verziju potpuno izbacite šećer. Uživajte!

1. Jagode u čokoladiOperite jagode ali im ostavite peteljku. Otopite po želji mlečnu, crnu ili belu čokoladu na pari. Umočite svaku jagodu u čokoladu i stavite je na tanjir s podlogom od voštanog papira. Stavite jagode u frižider na jedan sat, kako bi se čokolada ohladila i stvrdnula.

2. Sveže voće i pudingNapravite instant puding od npr. jagode ili vanile prema uputstvu i raspodelite ga u dve visoke staklene činije. Kad se puding ohladi, narežite nekoliko jagoda, bananu, malo ananasa ili malina odnosno voće po želji i rasporedite ga po pudingu.

Voće u kombinaciji sa sladoledom, čokoladom ili drugim dodacima stvoriće savršene letnje deserte.

3. Voćna salata sa cimetomIsecite voće po izboru, na primer jabuke, banane, kivi i ananas, na kockice. Stavite ga u činiju i dodajte malo soka od narandže, grožđice i malo cimeta. Poslužite uz šlag!

4. Voćni ražnjićiSvi vole hranu na štapićima, a posebno deca. Izaberite svoje omiljeno sveže voće, na primer ananas, lubenicu, grožđe, grejp, narežite voće na kockice i nabodite na štapiće za ražnjiće. Uz to možete da poslužite umak za voće – npr. jogurt od vanile...

5. Pečene breskveIsecite četiri zrele breskve na pola. Stavite ih s odrezanom stranom prema gore na papir za pečenje i pospite svaku breskvu kašičicom šećera, cimeta po želji i kašičicom soka od limuna. Pecite 20-25 minuta ili dok breskva ne omekša. Poslužite sa sladoledom ili jogurtom od vanile.

6. Sladoled od bananeIzmiksajte dve banane u blenderu i stavite ih u posudicu u zamrzivač na sat vremena. Izvadite ih, dodajte malo tekuće čokolade i – sladoled od banane je gotov!

7. Frape od lubenice ili dinjeIzmiksajte narezane na kockice i očišćene od koštica dve kriške lubenice ili dinje. Dodajte sladoled od vanile i malo ruma i sve promešajte. Ukrasite šlagom.

8. Toplo-hladne kruškeOgulite četiri kruške od kore ali im ostavite peteljku. Stavite ih na papir za pečenje na pleh i u pecite ih u rerni oko 15 minuta, ili dok ne omekšaju.

Zatim svaku krušku, još vruću, stavite u činiju za sladoled, dodajte dve kašičice sladoleda po izboru, na primer, od pistaćija ili čokolade, i eventualno ukrasite narendanom čokoladom.

(zadovoljna.dnevnik.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track