Budale na Tviteru: Ne znaju ni sport, ni istoriju

Budale na Tviteru: Ne znaju ni sport, ni istoriju

Ostali sportovi -
Domaćini u Londonu podsetili da Igre postoje već 3.000 godina, ali je ovaj podatak zbunio mnoge korisnike Tviter

BEOGRAD - Tokom svečanog zatvaranja Olimpijade u nedelju uveče u Londonu, domaćini su podsetili prisutne i gledaoce da Igre postoje već 3.000 godina, podatak koji je zbunio mnoge korisnike društvene mreže Tviter. Po imenima je jasno da je reč o još jednoj priči u kojoj po glupostima prednjače Amerikanci...

"Sigurna sam da je rekao da je Olimpijada počela pre 3.000 godina! Ali, kako kada je sada tek 2012?!", upitala je jedna tviterašica za vreme trajanja ceremonije."Ako su Olimpijske igre stare 3000 godina, a održavaju se svake četiri, zar ne bi trebalo da ih je bilo više od 30?!", upitao se jedan drugi.

Jedan je mislio da olimpijski plamen gori bez prestanka 3.000 godina... Očigledno da istorija za ove tviteraše počinje sa godinom rođenja Isusa Hrista. Njihove poruke su odmah postale predmet sprdnje onih sa nešto više obrazovanja koji su im poručili da obnove lekcije iz istorije.Olimpijada modernog doba datira od 1896, ali se ona poziva na antičke igre koje su u staroj Grčkoj nastale u VIII veku pre n.e.

Pogledajte sve "bisere"!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track