ČAČAK: Majka ubijenog Dalibora Vasovića ponovo štrajkuje glađu!

zahteva isplatu 1,5 miliona dinara odštete

ČAČAK: Majka ubijenog Dalibora Vasovića ponovo štrajkuje glađu!

Crna Hronika -
Sud je osudio Krdžića na četiri godine zatvora i nematerijalnu štetu od 1,5 milion dinara. Kaznu je izdržao, ali nije platio dug, a sud nije u mogućnosti da mu naplati odštetu jer nema imovinu i nalazi se na nepoznatoj adresi

ČAČAK - Majka ubijenog Dalibora Vasovića iz Čačka, Rumenka Vasović danas je ispred Osnovnog suda ponovo počela štrajk glađu, treći put u poslednje dve godine, zahtevajući da joj se isplati oko 1,5 miliona dinara na ime odštete za ubistvo sina.

Dalibora (18) je 8. januara 2001. godine na gradskom trgu u Čačku Dragan Krdžić udario bejzbol palicom zbog čega je 13 dana kasnije preminuo u bolnici.

Sud je osudio Krdžića na četiri godine zatvora i nematerijalnu štetu od 1,5 milion dinara. Kaznu je izdržao, ali nije platio dug.

Rumenka Vasović (55) je izjavila da ni godinu dana od kako su poslednji put štrajkovali glađu, ona i njen pokojni suprug Tomislav, ništa nije učinjeno da se njenoj porodici isplati novčana nadoknada ili reši njihov status socijalnih slučajeva u Čačku.

Rumenka i Tomislav štrajkovali su glađu ispred Osnovnog suda u Čačku u novembru 2012. godine i u januaru 2013. godine, a štrajk su prekidali nakon obehanja nadležnih da će njihovi zahtevi biti sipunejni.

U januaru 2013. Tomislav Vasović se ubio. Rumenka Vasović je rekla da sada je sama nastavila štrajk glađu zbog, kako je rekla, nepravde u kojoj živi, zajedno sa drugm sinom, snahom i troje unuka. Oni svi žive u iznajmljenom stanu u Čačku i od troje odraslih u toj šestočlanoj porodici, niko nije zaposlen.

"Nemam šta da izgubim. Izgubila sam sina i muža, tragedije i siromaštvo su me oslobodili sramote i straha. Štrajkovaću do smrti" rekla je Rumenka Vasović.

Ona kaže da će svakog dana štrajkovati ispred Osnovnog suda u Čačku od 8 do 18 časova, kako joj je odobreno u policiji.

U Osnovnom sudu u Čačku rekli su da se Krdžić nalazi na nepoznatoj adresi i da ne poseduje imovinu i da sud nije u mogućnosti da mu naplati odštetu.

( Beta/ Foto Kurir - Arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track