Čanak i Ljajić hoće svoj poslanički klub
Foto: Nebojša Mandić

Novi saziv Skupštine Srbije

Čanak i Ljajić hoće svoj poslanički klub

Politika -
Ubedljivo najbrojnija grupa biće SNS sa 138 poslanika među kojima su i četiri predstavnika Pokreta socijalista

BEOGRAD - U novom sazivu Skupštine Srbije verovatno će biti 12 poslaničkih grupa, od kojih će najbrojniji klub imati SNS, a SDPS, Nova Srbija i SPO-DHSS koji su bili na njihovoj listi, formiraće posebne klubove.

Ubedljivo najbrojnija grupa biće SNS sa 138 poslanika među kojima su i četiri predstavnika Pokreta socijalista. Sa njihove liste izdvojiće se se još tri kluba i to SDPS Rasima Ljajića (10 poslanika), Nova Srbija (pet) i SPO-DHSS (pet).

"Sigurno je da ćemo oformiti poslanički klub, a odluku o predsedniku i njegovom zameniku donećemo posle konstituisanja Skupštine", kaže Dubravka Filipovski iz NS.

Ovo će biti ponovo primenjeno i u koaliciji SPS-PUPS-JS tako što će socijalisti formirati klub od 25 poslanika, penzioneri će imati 12, a stranka Dragana Markovića Palme sedam predstavnika.

Poslanici koji u parlament ulaze sa liste koju predvodi DS, njih 19, neće se razdvajati u klupama, dok je kod bloka oko NDS situacija drugačija, jer će poslanici LSV imati klub sa šest poslanika.

Tradicionlano SVM će imati svoj klub, sada sa šest poslanika.

Riza Halimi je uglavnom bio „samostalac“, a sada bi mogao da oformi klub. Njegova PDD ima dva poslanika, a SDA Sulejmana Ugljanina tri, pa bi udruženim snagama mogli lakše da brane interese manjina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track