Čanku preti 10 godina zatvora!

Srbijo, da li smeš?

Čanku preti 10 godina zatvora!

Politika -
Advokat Borivoje Borović tvrdi da je lider LSV počinio krivično delo nasilničkog ponašanja zbog kojeg bi mogao i celu deceniju da robija

BEOGRAD - Govori tiho i nosi štap sa sobom.Lider LSV Nenad Čanak, koji je preksinoć zverski pretukao štapom Pavla Lešanovića ispred kafane „Tako je suđeno“ u Novom Sadu, izvršio je, prema rečima uglednog advokata Borivoja Borovića, krivično delo nasilničkog ponašanja za koje je zaprećena zatvorska kazna do 10 godina zatvora, s obzirom na to da je reč o lakšim telesnim povredama.- Da je reč o običnom čoveku, policija bi ga već odvela u pritvor, a ovako... Meni sve ovo liči na onaj slučaj Šešelja i advokata Barovića. Bojim se da će ovo proći isto. Jednostavno, policija zazire od političara - kaže Borović.Poznati advokat Toma Fila kaže da, ukoliko se utvrdi da se sve desilo tako kako tvrdi oštećeni, Čanku treba ukinuti imunitet kako bi odgovarao za svoja dela.- To nije uvreda ili kleveta, to je nasilničko ponašanje. Ne znam odakle mu ti telohranitelji, uostalom, telohranitelj je tu da zaštiti osobu koju čuva, a ne da unaokolo bije. Ovo je strašno - kazao je Fila.

REAGOVANJA POLITIČARA

„Biografija“ Nenada ČankaNenad Čanak je, podsetimo, već poznat po brojnim incidentima.- Odmah posle petooktobarskih promena on je, vozeći pod dejstvom alkohola svoju ‘’bebicu’’, motor „honda“, pri brzini od 135 kilometara sleteo s puta kod Sremske Mitrovice, gde se i teško povredio.- Decembra 2009. Čanak je u noćnim satima sumanuto vozio motorne sanke kroz grad.- Kum Nenada Čanka je Nenad Opačić, koji je osuđen kao glavni organizator prodaje droge u Novom Sadu i koga povezuju sa „zemunskim klanom“.

Čanak u „finom“ društvuČanak voli da banči po kafanama u društvu mlađih i polugolih devojaka. Na fotografiji do koje smo došli je izvesna Teodora Mijušković, igračica iz Nove Pazove.- Ta fotografija je nastala na Pagu, gde smo se Nenad i ja upoznali. Neću više ništa da vam kažem - rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track