Časopis o seksu: OEBS osudio incident u Prištini!

Kosovo

Časopis o seksu: OEBS osudio incident u Prištini!

Društvo -
Nepoznate osobe su sinoć demolirale salu u Domu za omaldinu i sport u Prištini u kojoj je bilo planirano predstavljanje najnovijeg broja magazina Kosovo 2.0 koji je posvećen u celosti seksu

PRIŠTINA - Vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a na Kosovu Elejn Conkiević osudila je danas nasilni incident koji je izazvao otkazivanje prezentacije magazina Kosovo 2.0. Grupa ljudi okupila se sinoć ispred ulaza Centra za omladinu i sport u Prištini, sprečavajući ljude da dođu na prezentaciju. Kasnije je grupa ušla u prostorije i porušila pozornicu i opremu.

"Snažno osuđujem sinoćni incident koji je doveo do otkazivanja prezentacije novog izdanja magazina Kosovo 2.0", rekla je Conkiević. "Ovo je napad na slobodu izražavanja, osnovno ljudsko pravo, kao i pokušaj da se ograniči sloboda medija. Pozivam agencije za sprovođenje zakona da sprovedu brzu istragu, identifikuju počinioce i spreče kršenje ljudskih prava i napade na slobodu medija", kazala je ona. Misija OEBS-a na Kosovu ima mandat da zaštiti i unapredi ljudska prava, demokratizaciju i razvoj sektora za javnu bezbednost.

Nepoznate osobe su sinoć demolirale salu u Domu za omaldinu i sport u Prištini u kojoj je bilo planirano predstavljanje najnovijeg broja magazina Kosovo 2.0 koji je posvećen u celosti seksu. Glavni i odgovorni urednik magazina, Besa Ljuci je potvrdila da su neidentifikovane osobe demolirale scenu na kojoj je trebalo da budu predstavljeni sadržaj i razgovori sa osobama iz LGBT zajednice. Međutim, demoliranje scene nije zaustavilo predstavljanje magazina. Prethodno je tokom dana protiv održavanja predstavljanja i sadržaja magazina protestvovao jedan broj studenata iz studentske organizacije "Studentski mir", ocenjujući da se time doprinosi nemoralu mladih i da uništava kosovsku omladinu.

Po sadržaju, ovaj, četvrti, broj magazina Kosovo 2.0 govori o tome koliko su mladi na Kosovu ali i regionu informisani o seksu, koji su stereotipi i pritisci sa kojima se društvo suočava kada se radi o temi seksa. Prištinska televizija Klan Kosova je sinoć objavila da je odgovornost za demoliranje scene preuzela grupa navijaća fudbalskog kluba Priština "Plisat", koji su na fejsbuku objavili da su oni ti koji su uništili scenu o domu mladih i sportova u Prištini. Policija Kosova koja je u značajnom broju obezbeđivala održavanje predstavljanje magazina je uhapsila nekoliko osoba.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track